Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Suursuosikki Roba palaa - Uhkina ääriliikkeet ja syrjäytyneet nuoret - Kuka murtuu paineen alla?

Neljännen tuotantokauden jaksoissa hypätään suoraan neljän vuoden päähän edellisen kauden tapahtumista.

23.8.2019 klo 10:00

Roba

Riku Nieminen ja Kari Hietalahti tien päällä. Kuva: MTV3


Edellisen kauden tapahtumista on kulunut noin neljä vuotta. Poliisihallituksen tavoitteet ovat entistä raflaavammat: Suomesta halutaan EU:n turvallisin ja tasavertaisin maa, vaikka kansalaiset kokevat enemmän turvattomuutta kuin koskaan.


Ääriliikkeet, nuorten syrjäytyneisyys ja muut yhteiskunnan haasteet näkyvät Roban poliisilaitoksen kiireisessä arjessa. Poliisin pitää silti näkyä positiivisesti, hyödyntää sosiaalista mediaa ja kohdata rikollisuus, myös sen uudet muodot. Paineet vain kasvavat ja kuka tahansa voi murtua niiden alla.


Roba

Aku Hirviniemi on konstaapeli Jani Sjöberg. Kuva: MTV3


Roban miehistö onnistuu löytämään töistään huumoria raskaasta työstä ja olosuhteista huolimatta. Yhteiset illat tuopin ääressä ja käytännön pilat kantavat Roban väkeä eteenpäin.


Mukana jengissä on tuttu tiimi: Kari Hietalahti, Leena Pöysti, Riku Nieminen, Tiina Lymi, Aku Hirviniemi, Ilari Johansson, Mari Perankoski ja Rauno Ahonen. Uusina kasvoina nähdään mm. Andrei Alén, Mimosa Willamo, Deogracias Masomi ja Linnea Skog.


Roba

Leena Pöysti on rikostutkija Maikki Kurkela. Kuva: MTV3


Robaa katsoessa kannattaa pitää silmät auki, sillä sarjassa vierailee nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Risto Kaskilahti, Kirsi Ylijoki, Milka Ahlroth, Timo Lavikainen, Leena Uotila ja Sinikka Sokka. Kuka heistä on rosvo ja kuka poliisi?


Roban 1. kausi palkittiin vuonna 2013 Kultaisella Venlalla ja Kari Hietalahti nappasi roolistaan parhaan miesnäyttelijän palkinnon. Sarja on kahminut vuosien varrella lisäksi yhdeksän Kultainen Venla -ehdokkuutta. Parhaimmillaan Roba on kerännyt MTV3:lla yli miljoona katsojaa.


Roba

Roban ydinjengi koossa. Kuva: MTV3


Kausi 4, 1/10. Uusi aika. Roba on uuden ajan äärellä. Hallitus haluaa Suomesta EU:n turvallisimman maan samalla kun uudet rikollisuuden muodot asettavat haasteita. Janin kihlajaisuutinen pistää Maikin pasmat sekaisin. Arto jännittää ikätarkastuksen tuloksia, ja Taru viettää viimeistä vuoroa Roban pomona.


Roba-sarjan uusi tuotantokausi alkaa MTV3-kanavalla ma 26.8. klo 21

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»