Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Suurin pudottaja-Janni Hussi ei pelkää ylilyöntejä: “Se mikä toimii Tamilla, ei toimi Riitalla"

Janni Hussi ei usko ihmedieetteihin, edes Suurin pudottaja Suomi -painonpudotuskisassa.

11.9.2019 klo 10:00

Suurin pudottaja Suomi

Janni Hussi on somevaikuttaja ja personal trainer. Kuva: Nelonen Media


Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa ylipainoiset julkisuuden henkilöt pudottavat painoaan. Ovatko tavallisten suomalaisten haasteet painonhallinnassa samat?

- Kyllähän se on tietyt kansantaudit, jotka jyllää: sydän- ja verisuonitaudit ja kohonnut verenpaine. Suolan saanti ylittyy, kovat rasvat ylittyy ja sitä kautta kolesteroliarvot nousee. 2-tyypin diabeteksestä kärsii yli 500 000 suomalaisesta. Meillä on paljon tekemistä, Hussi listaa napakasti.Suurin pudottaja -ohjelmassa maailmalla on näyttänyt hurjia ruokavalioita ja tiukkoja treenejä. Mitkä ovat ne keinot, jolla suomalaisjulkkikset saadaan laihtumaan?

- Monella saattaa olla fiilis, ettei pysty kävelemään mäkeä tai rappusia ylös. Mutta kun pari viikkoa menee, niin uskon, että tulee ahaa-elämyksiä ja uskoa itseeensä. Toivon, että saataisiin istutettua ihmisiin liikunnan riemua ja hyvää fiilistä, eikä alettaisi toteuttaa mitään ihmedieettiä “että pikaseen kaikki pois näin tästä niks, naks”.


Suurin pudottaja Suomi

Janni Hussi ja Aki Manninen ovat Suurin pudottaja Suomi -kisan valmentajat. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi

Moni kilpailijoista ei ole liikkunut aktiivisesti pitkään aikaan. Miten saadaan innostus syttymään ja säilymään?

- Me saadaan Akin (Manninen) kanssa valmentaa tosi henkilökohtaisesti näitä tyyppejä. Siksi pystytään huomioimaan yksilön tarpeet ja mahdolliset vammat tai loukkaantumiset ja mietitään järkevät palautumisajat. Missään nimessä ei ole tarkoitus vetää ketään ylikuntoon tai ylirasittaa.

- Haluan nostaa esiin ravinnon merkitystä. Meillä on mukana ihmisiä, joiden elämäntavat keittiön puolella eivät ole ihan optimaalisia. Uskon, että saadaan isoja muutoksia, kun viilataan ruokavaliota. Mutta ei tehdä sitäkään liian hampaat irvessä ja tiukasti, vaan niin, että sitä voisi noudattaa koko loppuiän.


Suurin pudottaja Suomi

Suurin pudottaja Suomi -osallistujat ja valmentajat. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Painonpudotusohjelmia on kritisoitu ja on sanottu, että nopean pudottamisen seurauksena voi tulla esim. kilpirauhas- ja aineenvaihdunnallisia ongelmia ja jopa pakko-oireita.

- Ketään ei jätetä yksin ja jokaista seurataan tarkalla silmällä. Ruokavalio ja liikuntasuunnitelmat tehdään tosi henkilökohtaisesti. Se mikä toimii Tamilla (Tamminen), ei toimi Riitalla (Väisänen).

- Meillä on tässä tosi hyvin aikaa käytössä. Kun bootcampistä lentää pihalle, niin saa jatkaa meidän (Jannin ja Akin) valvonnassa. Ja finaalissa palkitaan myös henkilö, joka on kotona oloaikana onnistunut parhaiten.


Suomen suurin pudottaja Nelosella ke klo 20

Katso lisää lähetysaikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat