Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Suurin pudottaja Akseli Herlevi: “En ole ikinä hävennyt itseäni, enkä välitä muiden mielipiteistä"

Burgerimies Akseli Herlevi sai Suurin pudottaja -ohjelmassa ikäviä uutisia omasta terveydentilastaan.

5.9.2019 klo 9:30

Suurin pudottaja Suomi

Akseli Herlevi, 34, on tv-kokki, ravintoloitsija ja keittiömestari. Hän nousi julkisuuteen voitettuaan Top Chef Suomi -tv-ohjelman ekan tuotantokauden v. 2011. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Akseli Herlevi on ensimmäisen punnituksen jälkeen Suurin pudottaja Suomi -ohjelman tukevin kisaaja. Ensimmäisessä jaksossa hän sai kuulla olevansa suorituskyvyltään 70-vuotiaiden miestenkin tasolla erittäin huono.


Nauris.fi kyseli Akseli Herlevin tunnelmia ennen ohjelman alkua ja ennen ensimmäistäkään punnitusta tai lääkärin lausuntoa. Miksi lähdit mukaan ohjelmaan?

- Olen kilpailuhenkinen ja ohjelma kiehtoo sitä kautta. Toisaalta taas toivoisin, että tämä olisi alkusysäys pitempiaikaiseen hyvinvointiin. En ole ikinä hävennyt itseäni, enkä välitä muiden mielipiteistä - varsinkaan jos ne koskee minua itseäni, koska ne harvoin on mitään kovin rakentavia.

- Olen tyytyväinen itseeni nytkin, eli mulla ei ole haasteita itseni näkökulmasta painon kanssa.Akseli Herlevi on tunnettu kokki ja yrittäjä sekä Suomessa että ulkomailla. Se tarkoittaa pitkiä päiviä autonratissa ja lentokoneissa istumista.

- Aamiainen on muutama kuppi kahvia. Syön ekan ruoan iltapäivällä klo 14-15 ja sitten yöllä klo 22-23 syön vasta oikeasti. Juon liian vähän vettä. Usein joutuu tukeutumaan huolto- ja lentoasemien sekä lentokoneen ruokavalikoimaan. Ne eivät ole mitään oikeata safkaa.

Suurin pudottaja Suomi

Kuinka paljon Herleviltä mahtaa tippua painoa? Kuva: Nelonen Media


Ruoan kanssa töitä tekevän ihmisen olettaisi rakastavan ruokaa ja Herlevi tunnustautuukin aidoksi kulinaristiksi.

- Olen makufriikki- ja elämysnarkkari. Safkassa pitää olla vaihtelevuutta ja makuja. Mutta ajattelen normaalisti helposti enemmän muita kuin itseäni. Mun ammatti on sellainen, että on makeeta nähdä, kun muut nauttii.

- Jos mulle tulee vieraita, voin kokkailla 2-3 tuntia. Itselle ei tule tehtyä ruokaa juuri ollenkaan. Siinä mulla on peiliin katsomisen paikka, että hei Akseli, voit arvostaa itseäsikin enemmän!Suurin pudottaja Suomi

Nina Mikkonen, Tami Tamminen, Riitta Väisänen, Michele Kaulanen, Akseli Herlevi, Niina Kautto ja Pertti Neumann ryhmäkuvassa ennen ohjelman alkua. Kuva: Nelonen Media


Herlevi on tunnettu tv:stä Burgerimies-ohjelmastaan. Haluaako Herlevi toimia esimerkkinä ohjelman katsojille?

- Raavaat äijät, jotka käärii kaiken pekoniin ja juo draft-bisseä, tuskin innostuu. Mutta tietty riittää, jos yksikin äijä innostuu ja myötäelää mun mukana, silloin on kannattanut lähteä.

- Tämä on mulle alkusysäys pitempiaikaiseen juttuun. Tämä ei ole Suomen maajoukkueen hiihtokilpailu, johon mennään yrittämään parasta. Mielestäni kilpailuihin mennään joko voittamaan tai häviämään ja mä aion voittaa tämän kisan. Se tarkoittaa, että aion treenata enemmän kuin muut ja aion syödä paremmin - olen valmis tekemään ihan mitä vaan. Kyllä alle 100 kg pitää päästä ensi vuoden alkuun mennessä.Suurin pudottaja Suomi Nelosella ke klo 21

Jäikö ohjelma näkemättä? Katso lisää ohjelmatietoja Telsu.fi
Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat