Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Supersuosittu Dar Salim - tie väkivallasta parrasvaloihin

Dar Salimin elämä ei ole mennyt ennalta-arvattavia polkuja.

10.10.2018 klo 12:03

Dar Salim

Dar Salim näytteli tanskalaisessa Sota-elokuvassa yhdessä Pilou Asbækin kanssa. Molemmat miehet muistetaan myös menestyssarjasta Vallan linnake. Kuva: AOP.


Dar Salim syntyi Bagdadissa v. 1977. Hänen lapsuuttaan väritti väkivalta ja 6-vuotiaana Salim pakeni perheensä kanssa Irakista Saddam Husseinin hallintoa Tanskaan.


Tanska ei ollut kuitenkaan pienelle maahanmuuttajapojalle paratiisi ja hänen oli vaikea sopeutua tanskalaiseen elämänmenoon. Tilanne ei ehtinyt riistäytyä käsistä, sillä Salam löysi onnekseen karateharrastuksen juuri teini-iän kynnyksellä 13-vuotiaana. Nuori otti treenaamisen tosissaan ja 16-vuotiaana hän oli paras ikäluokassaan. Harrastus antoi Dar Salimille itseluottamusta ja auttoi sopeutumaan paremmin tanskalaiseen elämänmenoon.


Dar Salim

Dar Salim on yksi Nordic Noirin kiintotähdistä. Kuva: AOP.


Ovet näyttelemiseen eivät auenneet miehelle tuosta vain. Dar Salim teki ensin työkseen monenlaista: hän on työskennellyt turistioppaana, Tanskan kuninkaallisessa henkivartiokaartissa, lentäjänä, merimiehenä ja laivakokkina.


Elämänkokemus on muokannut Salimista rosoisen ja elämänmakuisen näyttelijän, joka on tehnyt mittavan uran myös tv-sarjoissa, kuten Vallan linnake, Dicte, Nousuvesi ja Game of Thrones. Tällä hetkellä mies on yksi Tanskan arvostetuimmista ja suosituimmista näyttelijöistä - ja tunnettu myös ulkomailla.Dar Salim

Abbas (Dar Salim) ja Tom Stilton (Kjell Bergqvist) Marseillessas murhan perässä Ylen Nousuvesi-sarjassa. Kuva: Yle, Niklas Maupoix.


Lähde: IMDb

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat