Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Suosittu Mikko Leppilampi paljastaa tarkat rutiininsa - Ei pöhöttyneenä tai silmät ristissä lavalle

Mikko Leppilampi on esiintyjä, näyttelijä ja juontaja, joka valmistautuu pedanttisen tarkasti työhönsä.

20.6.2020 klo 10:00

Mikko Leppilampi

Mikko Leppilampi on keitetty monessa sopassa ja nähty usean suosikkiohjelman juontajana. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiLeppilampi on kokenut konkari, joka näyttää olevan lavalla elementissään. Jännitätkö vielä esiintymistä?

- Aina ja pitääkin. Jopa lehdistötilaisuuksissa jännittää, vaikka moni varmaan ajattelee, ettei sua enää jännitä, kun olet esiintynyt yli sadalle miljoonille ihmisille. Mutta se on kliseinen oppi, että jos ei jännitä, pitää huolestua.


- Mulla on itsellä sellainen uskomus, että pelko on negatiivinen, jännitys on positiivinen. Jos sä jännität, sä välität. Pelko johtuu siitä, ettet ole valmistautunut tarpeeksi, etkä sisäistänyt asiaa, Leppilampi filosofoi.Mikko Leppilampi

Talent Suomi -jengi: Ernest Lawson, Krista Siegfrids, Mikko Leppilampi, Jorma Uotinen ja HP Parviainen. Kuva: MTV3


Leppilampi on pedantti työssään ja haluaa pitää yllä ammattitaitoaan. Ja koska hän on sanonut ääneen, ettei tykkää lukea korteista, vaan opettelee juonnot ulkoa, niin lunaukset on myös lunastettava.

- Kirjoitan asiat, opettelen ne ulkoa, nukun yön yli, palaan asiaan aamulla ja vielä ideoin ja teen oman näköisen. Mietin edellisenä iltana vaatteet valmiiksi ja menen aamulla salille, tulee sellainen olo, että olen freesinä, en silmät ristissä tai pöhöttyneenä.


- Pelaan itselleni sellaisen alustan, ettei mulla ole mitään syytä, miksei tämä voisi onnistua. Tiedän, mitä olen sanomassa ihmisten edessä ja pystyn nauttimaan siitä. Silloin siitä voi tulla myös sellaista, että sitä on helppo katsoa. Ja silloin se on kivaa ja siitä tulee intohimo.


Mikko Leppilampi

Leppilampi pitää huolen, että tulee esiintymislavalle ajoissa ja käppäilee lavalla, ottaa tilan haltuun ja fiilistelee tunnelmaa. Tässä Leppilampi kollegoiden Tuija Pehkonen ja Vappu Pimiä kanssa. Kuva: MTV3


Leppilampi on juontanut yhdessä Jaana Pelkosen kanssa suoran Euroviisut lähetyksen, jota seurasi yli sata miljoonaa silmäparia. Onko se ollut urasi aikana jännittävin esiintymisesi?

- Ei ollut, sinne painoin ilman kortteja ja jos joku olisi herättänyt keskellä yötä, niin osasin kaikki. Leppilampi aloittaa pölöttää Euroviisujen juontospiikkiä ranskaksi ja jatkaa:


- Se oli niin hyvin treenattu, että siinä oli into päällä vain päästä lavalle. Kun aloittaa tuollaisesta, niin sitten rima on laitettu, että näinhän tämä tulee tehdä.


Leppilampi jakoi omalla Instagram-tilillään muistelukuvan Euroviisuista:Jahti MTV3:lla ja Subilla läpi kesän.

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Mikko Leppilampi
Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat