Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Sohvaperunat starttaa! Tiesitkö tämän uusista perunoista? Kaksi ystäväpariskuntaa tulee pohjoisesta!

Sohvaperunoiden uudet jaksot alkavat 1. lokakuuta ja tässä ovat uudet (ja vanhat) perunat!

24.9.2021 klo 7:00

Sohvaperunat

Syksyn perunoita, ole hyvä. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Sohvaperunoihin etsittiin keväällä osallistujia Pohjois-Suomesta ja uudet perunat löytyivät Oulusta ja Kajaanista. Hakuseulan läpäisivät oululaiset ystävykset Kaarina ja Sinikka sekä kajaanilaiset kaverukset Kati ja Mari.Suosikkisarjan 12. tuotantokaudella paluun sohville tekevät espoolaiskaverukset Omar ja Mika. Mukana ohjelmassa jatkavat Helsingistä Siva ja Michael, Hamza ja Mihret, Marjo ja Sari, Tom ja Robert, Monna ja Iris sekä Sanna ja Pinja.


Tampereella tv-tarjontaa kommentoivat Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Oulua edustavat Kaarinan ja Sinikan lisäksi jo edelliskausilta tutut ystävykset Asta ja Katariina sekä nelihenkinen perhe Linda, Jani, Daniel ja Samuel.


Turussa tv:tä katsovat kaverukset Jussi-Pekka ja Jarno sekä Laura, Ville ja Aamos. Riihimäellä sohviskokoonpanoja on niin ikään kaksi: ystävykset Jani ja Simo sekä Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera.


12. kauden kasvoja ovat myös hämeenlinnalaiset Juha ja Markus, lohjalaiset Eila ja Minna, nousiaislaiset Tanja, Sannis ja Ruusa, parolalaiset Mici ja Maicci sekä rovaniemeläiset Jorma ja Soile.


Sohvaperunat

Kuva: Yle Kuvapalvelu


Sinikka ja Kaarina, Oulu

Iloiset ja rempseät ystävykset Sinikka ja Kaarina ovat tunteneet toisensa pienestä pitäen. Yhdessä on taitettu koulumatkat, käyty tansseissa ja kohdattu elämän tyynet ja myrskyt. Ystävyyden 60-vuotisjuhlaa sanavalmiit daamit viettivät reissaamalla Lontooseen.


Kaksikko pitää yhteyttä tiiviisti, ja puhelinkeskusteluilla on tapana kestää niin kauan kuin akkua suinkin riittää. Eläköitymisen myötä aikaa on jäänyt onneksi myös television katseluun Sinikan sohvalla.


Ystävysten seurana ohjelmia seuraa toisiaan myös Sinikan Muru-kissa, jonka nimeksi sopisi kuitenkin paremmin Kalle. Myös Kaarinalla on kissa. Sen nimi on Maisa.

Sohvaperunat

Kuva: Yle Kuvapalvelu


Mari ja Kati, Kajaani

Mari oli 6-vuotias ja Kati 3-vuotias, kun Marin perhe muutti Katin perheen naapuriin. Siitä lähtien ystävykset ovat olleet omien sanojensa mukaan kuin ”paita ja peppu” ja eläneet jokseenkin symbioosissa. Naisia yhdistää muun muassa eläinrakkaus, ja televisiota katsellaankin ysäriä harrastavan Katin kotona, josta löytyy kolme hevosta, kolme kissaa ja neljä koiraa.


Nuorempana kaksikon mielipuuhaa oli kauhuelokuvien katselu, mutta nykyään molemmat tunnustautuvat suuriksi tosi-tv:n faneiksi.Ohjelmien tapahtumat puidaan läpi päivittäin, ja usein ensimmäinen puhelu soitetaankin jo aamulla matkalla töihin.


Sohvaperunat on yksi Yle TV2:n ja Yle Areenan suosituimmista ohjelmista. Se on palkittu parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo viisi kertaa. Uudella kaudella on tuttuun tapaan 10 jaksoa.


Sohvaperunat Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 1.10. alkaen perjantaisin klo 21.00.

Edelliskauden Best of -koostejakso nähdään 24.9.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat