Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Shokkielokuva The Blair Witch Project - Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt...

Kulttielokuvaksi noussut leffa ei ole perinteinen kauhuleffa, mutta kylläkin erittäin karmiva.

10.1.2022 klo 8:33

The Blair Witch Project

Kuvan laatu on paikkapaikoin suttuista, mutta ehkäpä siksi uskottavaa. Kuva: Sub.


Kolme elokuva-alan opiskelijaa lähtee Marylandiin tekemään filmiä pahamaineista, paikallisesta legendasta - Blairin noidasta. Kauhu valtaa vähitellen nuorten mielen, kun metsässä alkaa kuulua outoja ääniä ja sinne ilmestyy salaperäisiä rakennelmia.Nuoret menivät metsään parin päivän reissulle - eivätkä tulleet koskaan takaisin. Kuvattu materiaali löydettiin vuotta myöhemmin ja materiaalista syntyi The Blair Witch Project -leffa.


The Blair Witch Project

Elokuva nosti Burkittsvillen maailmankartalle, kun leffa-fanit tulivat etsimään "oikeita" tapahtumapaikkoja kaupungista. Kuva: Sub


Elokuvassa kuva hyppii ja valaistus on niin ja näin. Kahdella kameralla kuvattu tuotos ei vaikuta “oikealta” elokuvalta. The Blair Witch Project tuntuu dokumentaariselta ja uskottavalta, ja pystyy parhaimmillaan hämäämään katsojia - oliko elokuva oikeasti totta vai ei?


Totta on ainakin se, että elokuvan menestys yllätti. Amerikkalaisittain vaatimattomalla 60 000 dollarin budjetilla tehty elokuva tuotti megalomaalisen tuoton: lähes 249 miljoonaa dollaria.


Pääosissa: Heather Donahue, Joshua Leonard, Michael C. Williams. Ohjaajat: Daniel Myrick ja Eduardo Sánchez, Yhdysvallat 1999 (78').


Katso The Blair Witch Project -traileri:


The Blair Witch Project (16) Subilla

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi


Lähde: Sub, IMDb.


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat