Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Saimi Hoyer koki kauhun hetkiä, kun ambulanssin tulo kesti: "Ne ei löytänyt enää suonta..."

Maria Veitola pääsee Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Saimi Hoyerin luo, joka asuu Puruveden rannalla Punkaharjulla.

10.7.2021 klo 10:00

Yökylässä Maria Veitola

Maria Veitola kauniissa järvimaisemassa Saimi Hoyerin kodin rannassa. Kuva: MTV3Maria Veitola menee Yökylässä Maria Veitola -jaksossa Punkaharjulle Vaaran kylään tapaamaan Saimi Hoyeria (os. Nousiainen). Hoyerin mallinura alkoi v. 1995 hänen mentyään vaihto-oppilaaksi Italiaan opiskelemaan teatterialaa ja valokuvaaja bongasi hänet konsertista.


Hoyer teki näyttävän kansainvälisen huippumallin uran, hänet on nähty catwalkeilla mm. Milanossa, Pariisissa, Lontoossa, New Yorkissa ja Tokiossa. Hoyerin kuvia on julkaistu huippumuotilehdissä, kuten Voguessa ja Marie Clairessa.


Saimi Hoyer on jakanut Instagramissa ensimmäisen mallikuvansa, joka on otettu Firenzessä Italiassa:Ex-huippumalli, nykyinen hotelliyrittäjä ja puhuja Saimi Hoyer, 46, on jättänyt metropolien humun taakseen ja asuu nykyisin Puruveden rannalla yhdessä kahden kouluikäisen poikansa Hektorin ja Kasparin kanssa. Hän oli eronnut miehestään Thomas Hoyerista.


Hoyer vietti lapsuudenperheensä kanssa lomia Punkaharjulla ja yhdeksän vuotta sitten hän palasi pysyvästi metsän äärelle. Hoyerilla diagnosoitiin v. 2013 hypogammaglobulinemia, joka on IgG-vasta-ainepuutos. Sairaus on ikävä, sillä se altistaa bakteeri-infektioille ja jatkuvalle sairastelulle, kuten keuhkokuumeille.Yökylässä Maria Veitola

Saimi Hoyer ja Maria Veitola Puruveden rannalla aamiaispöydässä. Kuva: MTV3


Saimi Hoyer toimii Punkaharjun valtionhotellissa yrittäjänä. Maria Veitolaa kiinnostaa tietää, millaista on asua Vaaran kylässä.­


- Jos asiat olisi mennyt tosi eri tavalla, periaatteessa voisin asua Pariisissa, Pariisin keskustassa, Hoyer pohtii.

- Kauheaa sanoa näin, mutta ikävästä asiasta koitui paljon hyvää. Eli siitä, kun sairastuin. Sen vuoksi saan elää nyt tällaista elämää. Kaikella on syynsä ja kaikesta pahasta tulee myös hyvää. Näin mä aina uskon elämässä ja niin se on mennytkin, Hoyer analysoi ohjelmassa.


Hoyer kutsuu ystäviään Vaaraan, tässä hän yhdessä Waltteri Torikan kanssa:Metsän keskellä asuminen ei ole aina pelkkää auvoa. Veitola kyselee, onko pikkukylässä asumisessa mitään huonoja puolia. Hoyer kertoo tilanteesta, jossa hän joutui sairauden takia huonoon kuntoon ja ambulanssin tulo kesti.


- Varmaan se, kun ambulanssi ei löytänyt perille Vaaraan. Hektor oli puhelimessa ja meillä oli vain norovirus, mutta kun mulla se tekee sen, että kun ambulanssi pääsi perille, ne ei löytänyt enää suonta, Hoyer avautuu vaarallisesta tilanteesta ohjelmassa.


- Semmoiset hetket on kauheita, kun Punkaharjulla ei ole enää omaa ambulanssia ja se on ehkä se asia, minkä haluaisin. Mä ihan kiihdyn. Punkaharju tarvitsee oman ambulanssinsa, ettei se tule Savonlinnasta ja aja sitä 1,5 tuntia Vaaran kylään, Hoyer kertoo Suomen maaseudun tutusta ongelmasta, palvelujen vähentämisestä.


Yökylässä Maria Veitola
Veitola ja Hoyer perinteissä selfiessä. Kuva: MTV3

Yksi toinen asia, joka saa Hoyerin kiihtymään on teiden kunto.

- Tielaitoksen pitäisi hoitaa meidän Vaaran tie paremmin. Nämä on asioita, mitkä minua ärsyttävät käytännössä: ambulanssi ja tielaitos.


Yökylässä Maria Veitola uusinta MTV3 su 11.07. klo 14.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat