Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Poikkeukselliset Linnan juhlat tänä vuonna - Presidentti Niinistö linjaa: "Kun ajat ovat vaikeat..."

Presidentti Sauli Niinistö kertoi tänään tiedotustilaisuudessa Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlista.

24.11.2022 klo 14:37

Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti uudenvuodenpuheen 1.1.2022. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia


Presidentti Niinistö aloitti Linnan juhlien tiedotustilaisuuden toteamalla, että tässä maailmantilanteessa voi olla vaikea löytää juhlamieli. Mutta juuri vaikeana aikana on tärkeää osoittaa kiitosta heille, joille se kuuluu.

-Kun ajat ovat vaikeat, niin kiitosta ja kunnioitusta on sitä suurempi syy osoittaa, presidentti toteaa.


Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio laskivat seppeleen sankariristille Hietaniemen hautausmaalla itsenäisyyspäivän aamuna 6. joulukuuta 2021. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia


Korona aiheuttaa edelleen poikkeusoloja. Juhlissa otetaankin huomioon terveysturvallisuus normaalia pienempänä vierasmääränä. Kutsuttu on noin kolmasosa vähemmän kuin aiemmin normiolosuhteissa. Presidentti ei lähde nimeämään kutsuttuja, mutta vieraina on mm. terveydenhuollon ammattilaisia, kokonaisturvallisuudesta huolehtivia ihmisiä ja vapaaehtoistyötä tekeviä.


Virkansa puolesta kutsuttuja on tänä vuonna vähemmän, mutta presidentti ei lähde erittelemään, ketkä diplomaatit tai ministerit eivät saaneet kutsua. Vuonna 2021 itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut vieraat saavat kutsun tänäkin vuonna.


Sauli Niinistö

Toimittajat Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen haastattelivat presidenttiparia poikkeuksellisissa Linnan juhlissa v. 2021. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia


Ikääntyviä halutaan suojella, joten presidenttipari on kutsunut Suomen sotien veteraaneja ja lottia erilliseen juhlatilaisuuteen itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.


Entä sitten kättely? Presidentti Niinistö kertoo, että Linnan juhlissa kätellään tänä vuonna perinteisellä tyylillä. Hän kuitenkin korostaa, että jokainen vieras saa itse päättää, kätteleekö vai nyökkääkö.

-On päädytty siihen järjestelyyn, että olemme valmiita kättelemään. Jos joku vieraista haluaa korvata kättelyn nyökkäämällä, niin se on aivan yhtä kohteliasta, presidentti Niinistö linjaa.


Presidentinlinnassa huomioidaan terveysturvallisuus, on mm. varattu käsidesejä vieraille ja tiloihin on tuotu runsaasti ilmanpuhdistimia.


Sauli Niinistö

Tasavallan presidenttiparin itsenäisyyspäivän vastaanoton selostajina Jussi-Pekka Rantanen ja Ella Kanninen, ruotsiksi Matilda Gyllenberg ja Jonas Blomqvist. Kuva: Yle


Linnan juhlat Yle TV1 ti 6.12. klo 18.50

Katso Linnan juhlien tarkat ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»