Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Pekka Pouta ei unelmoinut tv-urasta - Sai hauskan ohjeen: "Käy vessassa ennen lähetystä, ettei..."

Suosikkiuusinta: Pekka Pouta päätyi tv:seen ns. pystymetsästä, kun puhelin soi lapsuudenkodissa Savonlinnassa.

6.6.2020 klo 10:00

Uutisaamu

Pekka Pouta on tuttu aamu-uutisten säämiehenä. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Pekka Pouta on legenda, tv-meteorologi, jonka kaikki tietävät. Ujolta vaikuttava mies ei himoinnut opiskeluaikoinaan tv-uraa, vaan mielessä oli tutkijan ammatti. Miten Pouta päätyi sitten oikein päätyi meteorologiksi tv:seen?

- Vietin kesälomaa Savonlinnassa ja puhelin soi ja siellä metsästettiin Huomenta Suomeen meteorologia. Kävivät opiskelijoita läpi ja soittivat koteihin. Mie kysyin, että voiko opiskella samalla, kun ei ollut kuvaa siitä, miten rankkaa se oli. Olin silloin 3. vuoden opiskelija.Pouta rekryttiin tv-hommiin siis todellakin pystymetsästä. Miten Pekka Poutaa evästettiin aikoinaan suoraan lähetykseen?

- Tulin ruutuun pikakoulutuksella. Ensimmäinen ohje oli, että käy vessassa ennen lähetystä, ettei tule housuun. Ja se oli hyvä ohje. Ensimmäisissä suorissa lähetyksissä jännitti. Psyykkasin aika nopeasti, eihän tässä ole ketään, tässä on vain nämä isot kamerat. Eihän sitä edes osaa kuvitella puolta miljoonaa katsojaa, niin se on helpompi ajatella, ettei niitä ole. Ehkä korkeintaan yksi. Se auttoi, suosikkimeteorologi kertoo.


TV-metereologi oli miehen ensimmäinen työpaikka meteorologina, toisin sanoen ensimmäinen omaa koulutusta vastaava vakituinen työpaikka. Loppu on tv-historiaa, sillä mies on ollut tv:ssä lähemmäs 30 vuotta.


Uutisaamu

Pekka Pouta ja Sini-koira, joka myös ennustelee säätä, tai ainakin pyörii studiossa. Kuva: MTV3


Sää on ikuinen puheenaihe ja jopa lööppien aihe. Miten paljon tulee kommentteja, jos sääennuste ei natsaa?

- Nykyisin tulee vähemmän kommentteja. Ennen tuli sähköpostia ja ihmiset tulivat juttelemaan kadulla. Nykyisin sääennusteet ovat tarkempia ja olen sanonut, että palaute, joka tulee suoraan taivaalta, niin sitä vastaan ei voi väittää. Se on paljon rankempi kuin yksittäisen henkilön mielipide, Pouta toteaa vakavana.


- Mutta ihmisten mielipiteitä pitää kuunnella, jos sanotaan, että joku ennuste on mennyt pieleen. Aika usein ennuste ei ole mennyt pieleen, vaan en ole jollain tavalla pystynyt kertomaan sitä, että se olisi mennyt perille. Se miun päässä oleva kuva ei olekaan mennyt samanlaisena katsojan päähän. Se on olennainen palaute ja se pitää huomioida, sympaattinen Pouta kertoilee.


Uutisaamu MTV3:lla aamuisin.

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Juttu on suosikkiuusinta. Haastattelu tehty 11/2019


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat