Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Pappi Kari Kanala - Olut, juustot, pastat ja pizzat paheina - Paljastaa perisyyt laihduttamiseen

Kari Kanala on tv-pappina tutuksi tullut kirkkoherra Helsingistä. Miehen elämäntaparemonttia seurataan Olet mitä syöt -ohjelmassa, joka nähdään kesäuusintana.

6.7.2020 klo 7:00

Olet mitä syöt

Kari Kanala on pudottanut selkeästi elopainoa elämäntaparemontissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiKanala on tuttu tv:stä mm. Ensitreffit alttarilla -asiantuntijana. Televisio on armoton väline ja tv-kamera tuo kohteensa ruutuun kaikkine karvoineen. Onko tv-työ tuonut ulkonäöllisiä paineita?

- Katsoin aina itseäni tv:stä, että mun täytyisi tehdä itselleni jotain. Röhnötin huonoryhtisesti tai kiloja oli kertynyt. Kehollisesti en ollut sitä, mitä haluan olla. Tykkään liikunnasta ja haluaisin, että se olisi osa elämää. Mutta ruokavaliot on olleet monesti niin ja näin, Kanala pohtii.


Kanalan perheeseen kuuluu vaimo ja alle kouluikäinen poika. Mies paljastaa, ettei halunnut pistää elämäntapaansa remonttiin tv-imagonsa,vaan lapsensa vuoksi.

- Haluan olla pojalleni esimerkki, että hän voisi kasvaa ihmiseksi, joka tykkää liikunnasta ja pitäisi itsestään huolta. Enemmän kuin mietin omaa ulkomuotoani, niin mietin kuitenkin, minkä kuvan annan pojalleni, Kanala toteaa vakavana.


Olet mitä syöt

Kanalan lähtötilanne oli tämä Olet mitä syöt -ohjelmassa. Kuva: MTV3


Mitä on sitten tapahtunut Kanalan elämässä ja miten ruokavalio on muuttunut?

- Juustot on mulle sokea piste. Tykkään pizzasta ja pastasta, joten elämänmuutos on tullut myös niiden suhteen. Myös suolaa käytän vähemmän, ja kotona käytänkin nyt yrttejä. Olen vähentänyt myös limpsan ja oluen juontia, juon enemmän vettä.

- Suunnittelen paremmin ruokaostoksia, enkä mene nälkäisenä kauppaan. Tulee hävikkiä vähemmän ja ruokakulut pienenevät.


Liikunta on tuonut Kanalan elämään kohonneen kunnon lisäksi henkistä hyvinvointia.

- Kun elämässä on ollut heikoilla, niin oman pään on saanut tyhjennettyä fyysisyydellä esim. tunnin futistreeneillä. Jos fyysisyys prakaa, niin se vaikuttaa myös henkiseen hyvinvointiin. Siksi haluaa pitää huolta itsestäni.


Olet mitä syöt

Kari Kanala ja hyvinvointilääkäri Pippa Laukka Olet mitä syöt -ohjelman lopussa. Kuva: MTV3


Onko Kanala yrittänyt elämäntaparemonttia jo aiemmin vai tuliko herääminen Olet mitä syöt -ohjelmassa mukana olon myötä?

- On ollut muutamia heräämisiä jo matkan varrella. Muutama vuosi sitten vaimo antoi 50-vuotislahjaksi muutamia PT-kertoja ja se oli huippujuttu. Laihduin 10 kiloa, jotka tulivat kyllä sitten takaisin. Vaimo on sanonut näistä asioista kyllä, mutta näköjään tarvitsee ulkopuolisen sanojan, Kanala toteaa.Kari Kanala on mukana Olet mitä syöt -tv-sarjassa, joka tulee uusintana Avalla ma 06.07. klo 19.55

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Juttu julkaistu ekan kerran 1/2020.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat