Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Oi, ihana Pretty Woman: Julia Roberts & Richard Gere - Mutta entä jos Al Pacino olisi suostunut?

Ooh, tämä on kyllä yksi maailman romanttisimmista leffoista!

22.4.2024 klo 14:44

Kasari

Ooo, mikä pari: Richard Gere ja Julia Roberts. Kuva: Nelonen Media.


Se on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä romanttisista komedioista! Se on sydämet läpättämään pistävä tarina ilotytöstä ja bisnesmiehestä. Aluksi suhde on työsuhde, ja kyllä, se kehittyy katsojien iloksi rakkaussuhteeksi. Se on sydämet läpättämään saava Pretty Woman!


Tarina lähtee liikkeelle, kun Edward Lewis (Richard Gere) ajaa yhtenä iltana Hollywood Boulevardille. Hän ei tiedä hotellinsa sijaintia (toim. huom. ei ole vielä navigaattoreita!) ja kysyy ajo-ohjeita kadulla työskentelevältä Vivian Wardilta (Julia Roberts).


Seuraavana aamuna Edward palkkaa Vivianin viikoksi seuralaisekseen sosiaalisiin tapahtumiin. Tämä on Vivianille onnenpotku, sillä hän saa huomattavan dollaripinon lisäksi oikeuden käyttää bisnesmiehen luottokortteja... Pikkuhiljaa mutkien ja notkojen kautta pariskunta löytää toisensa ja aikuisten rakkaussatu saa onnellisen päätöksen. <3Kasari
Vivian (Julia Roberts) nauttii täysin rinnoin luksushotellissa. Kuva: Nelonen Media.


Leffan filmaus aloitettiin kesäkuussa v. 1989. Filmausten aikana Roberts oli 22-vuotias ja Gere 40-vuotias, joten heidän ikäeronsa oli lyhyellä matematiikallakin 18 vuotta. Tämä ei kuitenkaan ole elokuvassa mikään ongelma, vaan siinä keskitytään hahmojen kasvuun ja rakkauden löytymiseen - annetaan rakkaudelle mahdollisuus epäsuotuisissakin olosuhteissa.


Aikuisten tuhkimotarinassa itseään kauppaava, hieman hompsuinen nuori nainen kasvaa seurapiireissä soljuvaksi tyylikkääksi leidiksi. Piinkova bisneshai kasvaa toiset huomioon ottavaksi könsikkääksi.


Leffan loppuhuipennus on yksi elokuvahistorian klassikoista: Edward nousee valkoisesta limusiinista ja kiipeää ulkoseinällä olevia tikkaita pitkin on urbaani toteutus prinssistä, joka ratsastaa valkealla hevosellaan pelastamaan ”prinsessaa” tämän tornista.Kasari

Treffit San Fransicossa oopperassa saavat kyynelkanavat auki. Kuva: Nelonen Media.


Roolivalinnat eivät olleet alusta asti kristallinkirkkaita. Tuotantoyhtiö ei aluksi halunnut Julia Robertsia päärooliin. Päärooliin ehdotettiin nimiä, kuten Meg Ryan, Geena Davis, Kim Basinger tai Bo Derek.


Bisnesmiehen roolikaan ei ollut suoraan Gerelle annettu. Al Pacino kieltäytyi roolista ja muita ehdokkaita olivat mm. Daniel Day-Lewis, Christopher Lambert ja Denzel Washington.Kasari

Lähes edustusrouva ja liikemies. Kuva: Nelonen Media.


Roberts ja Gere olivat nappivalinta ja koko tuotantotiimi onnistui erinomaisesti. Pretty Woman takoi rahaa ja menestystä. Robertsin roolisuoritus huomioitiin Oscar-ehdokkuudella.


Pretty Woman -leffan rooleissa nähdään myös Ralph Bellamy, Jason Alexander, Laura San Giacomo, Alex Hyde-White, Hector Elizondo. Ohjaus: Garry Marshall.


Katso ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: IMDb


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»