Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Oho! Helena Lindgren täräyttää rehelliset sanat oudosta ristiriidasta: "Sehän on päin helvettiä!"

Helena Lindgren on yksi Tähdet, tähdet -julkkiskisaajista.

27.4.2024 klo 9:00

Tähdet, tähdet

Helena Lindgren on tehnyt pitkän uran maskeeraajana ja laulajana, hän on tunnettu erityisesti jazz-tulkitsijana. Kuva: KKM


Helena Lindgren on tullut tunnetuksi niin meikkitaiteilijana kuin laulajana, ja hän on viihdyttänyt yleisöä yli 30 vuotta. Hän on esiintynyt soolona ja myös ex-puolisonsa Jorma Uotisen kanssa.


Tähdet, tähdet -kisassa hän kokee vahvuuksikseen musikaalisuutensa, monipuolisuutensa ja kykynsä heittäytyä eri genrejen tunnelmiin.


Vastasitko heti kyllä, kun sinua kysyttiin mukaan ohjelmaan?

-Ensin tuli epäusko. Että miten minua, tällaista marginaalissa olevaa esiintyjää pyydetään? Olin hämmästynyt. Sitten loppujen lopuksi tajusin, että sehän on hyvä juttu, että tulee muitakin kuin tunnetuimpia hittilaulajia. Toivon mukaan tämä on katsojillekin kiva!


Miten valmistauduit ohjelmaan vai valmistauduitko mitenkään?

-Kun tiesin, että olen mukana, niin heti rupesin miettimään lauluja. Olen intohimoinen ja ryhdyin heti toimeen. Oli välillä valinnanvaraakin, kun oli niin paljon lauluja. Mutta sitten ne loksahti kohdalleen.

-Koronan jälkeen oli pitkään, ettei ollut töitä, niin kävin myös huoltamassa ääntäni laulutunneilla. Kun jotkut genret vaatii vähän toisenlaista laulua, kun mun oma alue on.


Tähdet, tähdet

Helena Lindgren eläytyi vahvasti Maija Vilkkumaan Ingalsin Laura -biisin Suomi-rock -jaksossa. Kuva: Mojo Erämetsä, Nelonen


Miten tanssi luonnistui? Oliko koreografiat hallussa?

-Miten mä nyt sanoisin, onhan laulu ja koreografian yhdistämisessä omat haasteensa. Mutta mielenkiintoinen haaste, tykkään katsoa, että mihin itse venyy. Ehkä jäi jostain, että tätähän voisi yrittää lisääkin.


Mikä genre pelotti vai pelottiko mikään?

-En pelkää mitään, mutta oli omat haasteensa. Jos on sellaista, mitä ei ole koskaan tehnyt, niin tottakai se on haastavaa.


-Olen huomannut tietyn ristiriidan. Meidän artistien pitää olla herkkiä ja heittäytyä, mutta sitten jos sua haukutaan tai kritisoidaan pahasti, niin sen ei pitäisi tuntua missään. Niin miten sen tunnerekisterin voi yhtäkkiä sulkea pois? Tässä on kumma ristiriita. Sehän on päin helvettiä!


Tähdet, tähdet

Euroviisut-jaksossa Helena Lindgren tulkitsi Anneli Saariston La Dolce Vita -kappaleen. Kuva: Mojo Erämetsä, Nelonen


Millaisen Helenan tv-katsojat näkevät?

-Vaikka olen esiintynyt 30 vuotta, niin en ole esiintynyt niin paljoa televisiossa. Toivottavasti pitävät näkemästään ja niistä puolista, jota pääsen näyttämään. En voi muuta toivoa. Mutta aina pitää varautua ja tiedän tällä kokemuksella, että kaikkia ei voi miellyttää. Aina on niitä, jotka tykkää ja niitä, jotka ei. Näin se vaan on.


Lue myös: Helena Lindgren paljastaa suhteesta ex-mies Jorma Uotiseen: "Kyllä se on niin päin, että minä…"


Lue myös: Helena Lindgren paljastaa taustat rajusta Tähdet, tähdet -vedosta: "En ole koskaan uskaltanut puhua"


Lue myös: Salkkarit-Salla! Hanna Kinnunen paljastaa - Salatut elämät työ on oikeasti tällaista: "Imaisee..."


Tähdet, tähdet su klo 19.30 Nelonen ja Ruutu

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»