Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

No nyt! Jenni Kokander halusi rivon roolin - Ensin ohjaaja väitti liian kauniiksi ja humaaniksi

Jenni Kokander ei halua lokeroida itseään tiettyyn muottiin, ottaa esimerkiksi kollegan nimeltä Aku Hirviniemi.

30.11.2019 klo 10:00

Jenni Kokander

Jenni Kokander on monipuolinen näyttelijä, kouluttaja, kolumnisti, ohjaaja. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Kokander on nähty viime aikoina tv:ssä kosolti, hän on ollut mukana mm. Makumuistoja ohjelmassa, Putouksessa ja Huumassa. Miltä tv-työ tuntuu?

- Se on rikkaus. Teen paljon teatteria, kirjoitan kolumnia, olen Tikkurilan teatterissa hallituksen jäsenenä sekä vedän teatterikursseja ja ohjaan. Olen etuoikeutettu, kun saan tehdä tätä ammattia monelta eri kantilta. Nyt mulla on ollut tällainen jakso, että olen ollut tv:ssä töissä, Kokander pohtii.Aiemmin ihmisiä haluttiin lokeroida yhteen, tiukkaan rooliin laulajiksi, juontajiksi tai näyttelijöiksi, eikä monimuotoista tekemistä ymmärretty. Mikä on Kokanderin mielestä tilanne tänä päivänä?

- En arvota asioita, kaikki on esiintyvän taiteilijan töitä. Mun mielestä hirveän luontevasti esim. Aku Hirviniemi on Kansallisteatterin suurella näyttämöllä Nummisuutarin Eskona tai Putouksessa, Kokander painottaa.


Jenni Kokander

Jenni Kokander on Fingerporissa rääväsuinen baarinpitäjä Rivo-Riitta. Solar Films/Filmikamari


Näyttelijä on nähty monessa, mutta onko joku rooli jäänyt viimeajoista erityisesti mieleen?

- Näyttelen syksyllä ensi-illan saaneessa Fingerpori-elokuvassa Rivo-Riittaa, joka oli tosi iso, vaikea ja haastava rooli mulle. Oli vaikea asettua siihen rooliin, täysin ihmiseen, joka on täysin itsensä sisällä.

- Rivo-Riitta on baarinpitäjä, täysin sulkeutunut ja paha suustaan. Analysoisin, että häntä yksinäisyyden kautta. Hän laukoo törkeyksiä, kun ei ole välineitä, eikä sosiaalisia taitoja. Hän on 200 kg mörssäri, jolla on otsatukka edessä ja rööki suussa, Kokander kuvaa ristiriitaista hahmoa.


Jenni Kokander

Juliste, kuva: Solar Films/Filmikamari


Erityiseksi roolin tekee myös se, ettei se todellakaan tullut Kokanderille kuin Manulle illallinen.

- Kävin kolme kertaa koekuvissa rooliin, sillä rakastan Jarlan (Pertti Jarla, Fingerporin luoja) huumoria ja halusin roolin. Ohjaaja Mikko Kouki on mulle tuttu, ja yritin taivuttaa Mikon ottamaan mut mukaan. Mikko sanoi, että "oot liian kaunis ja humaani tähän rooliin", mikä oli tietysti kauniisti sanottu.


Loppu on historiaa ja Kokander "ilostuttaa" katsojia Santtu Karvosen, Kari Väänäsen ja Pirjo Longan kanssa Fingerpori-leffassa.


Katso tv-ohjelmat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat