Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Nisa Soraya puhui aluksi Suomessa “täyttä savvoo” - Muistelee kultaisen 80-luvun rajuja keikkoja

Tiesitkö, että Nisa Soraya levytti ensin Kikan myöhemmin esittämät hitit Huone 105 ja Anna rakas raju hetki?

6.12.2020 klo 10:00

All Together Now Suomi

Nisa Soraya tuli koko Suomen tuntemaksi kultaisella 80-luvulla. Kuva: Kirsti Kurki-MyllymäkiNisa Soraya (s.1957) teki hittejä hitin perään kultaisella 80-luvulla. ”Huone 105" ja "Anna rakas raju hetki" tanssittivat discoissa ympäri Suomen. Lady ei ole todellakaan pitänyt taukoa esiintymisessä, vaikkei Sorayaa ollakaan nähty liiemmin Suomen tv:ssä.


- Olen aidossa elämässä pois tv:stä ollut kiireisempi kuin koskaan, mutta olet oikeassa, en ole ollut Suomen tv:ssä. Espanjassa Kanarialla tv:ssä mun bestis pyörittää talk show´ta ja olen ollut paljonkin tv:ssä, Kanarialla toista kotia pitävä Nisa Soraya kertoo.


Nisa Soraya aloitti laulamisen eri yhtyeissä 15-vuotiaana Singaporessa. Vuonna 1980 Soraya oli mukana TeePees-yhtyeen Euroopan-kiertueella, josta hän muutti Markku Aron kutsumana Suomeen.


All Together Now Suomi

All Together Now -viihdeohjelman sadan hengen tuomaristo. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Muistellaan hieman. Millainen Suomi oli v. 80-luvun alussa, kun tulit tänne?


- Tiedätkö, että silloin musiikkimaailmassa oli todella paljon kiirettä? Tulin Markku Aron Showhun, niin tehtiin 26-28 keikkaa kuussa. Puhuin ekan vuoden "täyttä savvoo", sillä oltiin aina keikalla Kuopiossa tai muualla Suomessa. Ei mua ymmärretty ollenkaan Helsingissä. Elettiin rankkaa ja tiivistä keikkaelämää kuusi vuotta.


-Silloin oli isot showt ja kierrettiin koko ajan, oli Danny Show, Markku Aro Show, Tapani Kansa Show, Soraya muistelee keikkalavojen kulta-aikaa.


Lue lisää: Tiesitkö, että Nisa Soraya ja Erika Vikman ovat bestiksiä? 80-luvun supertähti rakastaa Suomea!All Together Now Suomi

Myös Eini on mukana ATN-ohjelmassa ja keikkaili keikkalavoja 80-luvulla. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Suomi tai ainakin Helsinki oli kuin olikin myös kansainvälisten tähtien esiintymisareena.


- Silloin oli vilkkaampaa ja jopa Helsingissä oli isoja bändejä Jenkeistä Kaivohuoneella ja InterContinental hotellissa, mm. Pointer Sisters. Oli myös paljon vip-juhlia. Suomi osallistui myös moniin musatapahtumiin ympäri maailmaa.


Lue lisää: Onnea Eini 60 vuotta! Upea laulajatar paljastaa kurviensa salaisuuden: “Pidän huolen, ettei...”


All Together Now Suomi pyöri Nelosella.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat