Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Nina Mikkonen paljastaa, miksi lähti mukaan koko kansan “töllotettäväksi” - Suurin pudottaja Suomi

Nina Mikkonen on yksi Suurin pudottaja Suomi -kisaajista.

14.6.2019 klo 11:00

Suurin pudottaja Suomi

Nina Mikkonen, 54, on entinen kampaamoyrittäjä ja toiminut myös kunnanvaltuutettuna. Hän oli naimisissa Timo T. A. Mikkosen kanssa. Heillä on kaksi lasta. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


- Mieheni (Timo T. A. Mikkonen) kuoltua sairastuin masennukseen ja silloin ei tullut syötyä, kun en jaksanut nostaa peittoakaan. Häpesin, kun poikien piti lähteä kouluun ja mä sen saanut edes peittoa pois päältäni. Sitten huomasin, että tunnesyömistä alkoi tulla. Yritin jotain tyhjiötä ja sisäistä hätää ruokkia. Tein itselleni muka hyvää mieltä ruoalla. Mä olen ollut niin reipas tyttö, niin mä olen niin ansainnut tämän. Se on se pahin, mihin ei pitäisi sortua, Nina Mikkonen kertoo.


Tällä hetkellä kävelylenkeilläkin houkutus voi iskeä.

- Käyn kävelylenkeillä, mutta lenkki saattaa päättyä lähileipomoon ja löydänkin itseni pullatiskiltä. Epäsäännölliset työajat oman yritykseni kautta, ja teen keikkatyötä. Mun työajat on epämääräisiä ja mulla ei ole heti aamusta nälkä. Teen työtä sata lasissa, enkä pidä ruokataukoja, se on se kahvikuppi ja joku keksi. Mulla se suunnittelu on se, johon se tyssää. En jaksa suunnitella, että pakkaan itselleni eväät mukaan, se on mulle vaikeaa, se säännöllisyys, Mikkonen kertoo painonhallinnan haasteista.


Suurin pudottaja Suomi


Nina Mikkonen on kokeillut kaiken maailman lentoemäntä- ja kaalisoppadieetit. Nyt hän on mukana Suurin pudottaja Suomi -kisassa. Kuva: Nelonen Media/Pyry Pietilainen


Entä millainen on Nina Mikkosen painohistoria?

- Itse asiassa olen ollut lapsena suoranaisesti aneeminen ja ollut sitä kirjaimellisestikin. Murrosiässä alkoi tulla muotoja, enkä ole ollut tikkulaiha lapsuutta lukuunottamatta. 90-luvun puolivälissä olin ehkä lihavimmillani ja nyt olen taas samassa pisteessä uudestaan.

- Kyllä olen kokeillut kaiken maailman lentoemäntä- ja kaalisoppadieetit. Mutta kun aloin käydä kuntosalilla, josta tykkäsin, ja aloin käydä lenkillä, niin kilot karisi. Kun tapasin mieheni (Timo T. A. Mikkonen), niin hänellähän oli tosi hyvät elämäntavat, jos ei nyt työntekoa lasketa, niin me yhdessä kuntoiltiin. Olen jopa juossut 10 km 50 minuuttiin, joka on hyvä tulos kuntourheilijalle.Mikä sai Mikkosen lähtemään mukaan kisaan ja koko Suomen kansan "töllötettäväksi"?

- Mut motivoi se, että on mielettömän hieno juttu, että saan keskittyä ainoastaan painonpudotukseen, kun muut tekee sen oman toimen ohessa. Nyt on mun vuoro, olen niin paljon hoitanut toisia viime vuosina, että nyt on mun vuoro. Voin keskittyä vain ja ainoastaan tähän.


Suurin pudottaja Suomi Nelosella ke klo 20.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat