Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Niina Lahtinen ei lähtisi tosi-tv-sarjaan: "Ne voisi leikata musta ihan minkälaisen ihmishirviön..."

Niina Lahtinen on vahvasti läsnä lauantaisin, sillä hän vastaa Putouksen ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.

20.2.2021 klo 10:00

Putous

Niina Lahtinen on monipuolinen teatteri- ja elokuva-alan ammattilainen: näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Putouksen ohjaajana ja pääkäsikirjoittajana jatkaa jo kolmatta kauttaan komediakonkari Niina Lahtinen. Miltä tuntui päästä töihin korona-kevään jälkeen?

-Tässä on nyt saatu olla kyllä kotona. Ens alkuun se tuntui ihan hyvältä keskittyä lapsiin ja keskittyä kotona olemiseen. Rakastan tätä työtä ihan hirveästi ja rakastan luovaa prosessia ihmisten kanssa. Olen tosi innoissani.


Putous
Niina Lahtinen on osa Siskonpeti-jengiä: vasemmalta Krisse Salminen, Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä ja Sanna Stellan. Kuva: Yle


Putous viihdyttää suomalaisia lauantai-iltaisin tarjoten sketsejä, improvisaationumeroita ja hauskoja sketsihahmoja. Mutta mikä on parasta viihdeohjelman teossa kameran toisella puolella?

- Ryhmätyö. Olen luovan ryhmätyön kannattaja ja olen aina rakastanut tehdä erilaisissa kokoonpanoissa töitä. Mulla on improvisaatiotausta, niin tykkään, kun tuo jonkun idean, niin joku ottaa siitä kiinni, ja joku ottaa taas siitä kiinni ja yhtäkkiä on että wau, tuosta pienestä ideasta tulikin tosi mahtava.


- Putouksessa on samalla tavalla. Ihmiset on tosi vuorovaikutteisia ja tosi auki. Näyttelijät ovat valmiit antaa energiansa, lahjakkuutensa ja luovuutensa prosessiin. Ihana olla mukana siinä. Työ on iloa, Lahtinen hehkuttaa.


Niina Lahtinen on koiraihmisiä. Tässä kuva Metku-koiran kanssa ulkoiluhetkestä jäällä ystävänpäivänä:Sketsihahmot ovat Putouksen suuri vetonaula. Jos joutuisit hyppäämään lavalle hahmoksi, niin millainen hahmosi olisi?

- Mun patoutuneet aggressiot tulee aina hahmoissa esiin. Mulla on koiratausta, jotain varmaan sieltäkin tulisi mukaan, ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä paljastaa.


Tosi-tv-ohjelmat ovat tällä hetkellä suosittuja, tv:ssä nähdään Maajussille morsianta, Myyrää, Selviytyjiä ja monia muita ohjelmia, joissa ihmiset pistävät itsensä likoon omana itsenään. Lähtisitkö itse mukaan tosi-tv-ohjelmaan?

- En haluaisi lähteä tosi-tv-ohjelmaan, Lahtinen naurahtaa ja jatkaa:

- Siinä on jotenkin kauheeta, miten siinä antaa maineensa ja kunniansa editoijien käsiin. Ne voisi leikata musta ihan minkälaisen ihmishirviön vaan ottamalla musta vaan ne mun tietyt kohdat. Siinä olisi jännittävää se, en ehkä lähtisi siksi.


Lue lisää: Sinkkuna viihtyvä Niina Lahtinen heittää: “Älykkään, komean ja hauskan miehen haluaisin tavata...”


Putous MTV3 la klo 19.30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»