Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Muistatko vielä Sulo Vilénin "Kun sai niin halvalla" -lasautuksen? Tankki täyteen taas tv:ssä!

Tankki täyteen on yksi rakastetuimmista suomalaisista komediasarjoista.

29.3.2020 klo 10:00

Toivotut: Tankki täyteen

Sulo Vilén, Emmi-vaimo ja Juhana-poika. Kuva: Yle


Tankki täyteen on legendaarinen tv-sarja ajalta, jolloin tv:n ääreen kokoontui koko perhe. Vilénin perheyrityksen arjesta ja osin sunnuntaistakin kertova viihdesarja nauratti suomalaisia etelästä pohjoiseeen.


Sarjan keskiössä on Vilénin huoltoasema, joka viettää suhteellisen hiljaiseloa, sillä vasta rakennetulta ohitustieltä ei pääse huoltamolle. Napakka Emilia Vilén (Sylvi Salonen) ja Sulo Vilén (Tauno Karvonen) pitävä epäonnista huoltamoa.


Mukana pyörivät Vilénien aikamiespoika Juhana (Ilmari Saarelainen), baariapulainen Ulla (Tuire Salenius), rovasti (Erkki Siltola) ja ehkäpä ainut kanta-asiakas kyläpoliisi Artturi Reinikainen (Tenho Saurén).Sarjasta on peräisin myös lausahdus "kun sai niin halvalla", joka oli Sulo Vilénin vakiovastaus epäonnistuneisiin hankintoihin. Ensimmäisissä jaksoissa päänvaivaa aiheuttaa Sulon hankkima hinausauto (kun sai niin halvalla...), aikamiespoika-Juhan pyrkimys kaupunkireissulle, rovastin mopo ja lavatanssit.


Suomeen muuttanut britti Neil Hardwick oli tuolloin vielä uusi kasvo tv-maailmassa. Hardwick käsikirjoitti sarjan yhdessä Jussi Tuomisen kanssa sekä ohjasi yhdessä Esko Leimun kanssa.


Ja hei, konstaapeli Reinikainen oli niin suosittu, että sai myöhemmin oman nimikkosarjansa nimeltään Reinikainen.


Toivotut: Tankki täyteen aloittaa TV2:ssa ma 30.3. Uusi jakso joka arkipäivä klo 16.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat