Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Mikko Leppilampi ja armoton lavapaniikki “Siinä hiki valuu, muuttuu valkoiseksi ja kädet tärisee.”

Mikko Leppilampi juontaa Talent Suomi -kisaa ja tarjoaa kokemusrepustaan kisaajille evästä.

8.2.2020 klo 10:00

Talent Suomi

Mikko Leppilampi on näyttelijä, laulaja ja juontaja mm. Tanssii Tähtien Kanssa, Jahti ja Talent Suomi -ohjelmissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiTalent Suomi -kisassa esiintyjiä on laidasta laitaan lapsista varttuneempiin. Osalla voi olla reilustikin esiintymiskokemusta ja osalla ei nimeksikään.


Oli tilanne mikä tahansa, lavalle mentäessä tilanne on kuumottava, sillä vastassa ovat Talent Suomi -tuomarit sekä tv-kamerat. Mikko Leppilampi haluaa olla vahvassa kontaktissa ohjelman kisaajiin.

- Mä sain antaa ensimmäisen kerran oman kokemuksen tuomaa neuvonantoa, tukea ja rauhaa. Pääsin lähelle niitä ihmisiä.


- Se oli itselle tosi antoisaa ja terapeuttista huomata, että mun repussahan on tosi paljon ja monipuolisesti annettavaa. Siinä keskustellaan, kuunnellaan, mietitään ääntä tai rentoutumista. Tärkeintä on saada esiintyminen pois, mennä aidosti omana itsenään lavalle, Leppilampi kertoo.


Mies ei kuitenkaan halua ottaa valmentaja-viittaa harteilleen.

- Tarkoitus ei ole coutsata vaan katsoa, mitä sä tarvitset, onko kaikki hyvin, Leppilampi selventää.


Talent Suomi

Äijäbaletin energia ja kepeys ihastuttivat ensimmäisessä Talent Suomi -lähetyksessä. Kuva: MTV3


Talent-kausi on todella yllätyksellinen ja erityisesti nuorten kykyjen taidot hämmästyttävät. Mikko Leppilampi kehuu varauksetta kisaajia ja heidän lavapresenssiään.

- Tämä uusi YouTube ja TikTok-sukupolvi, joka ottaa mallia toisistaan ja haluaa tehdä vielä paremmin. Ja kun nuorena oppii ja nappaa, niin talentin määrä on loputon, mies hehkuttaa.


Leppilampi on nähnyt työssään myös toisen puolen. Hän kertoo poliitikoista ja yritysjohtajista, jotka eivät pahemmin valmistaudu lavan haltuunottoon. He eivät käy tutustumassa monitorin käyttöön tai kokeile ennakkoon, miltä tuntuu, kun ramppivalot pamahtavat päälle. Tämä voi tuoda yllätyksiä ja armoton lavapaniikki rysähtää päälle.

- Yhtäkkiä ramppivalot ja monitori pamahtaa päälle, niin siinä hiki valuu ja muuttuu valkoiseksi ja kädet tärisee. Siinä minä liidaan sitten esitystä eteenpäin.


Talent Suomi

Talent Suomi -tiimissä juontaja Leppilammen lisäksi tuomarit: Jorma Uotinen, Krista Siegfrieds, Ernest Lawson ja HP Parviainen. Kuva: MTV3


Talent Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30 alkaen

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat