Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Mikko Kuustonen stressaa töiden jatkuvuudesta-On kieltäytynyt mm. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta

Mikko Kuustonen on monessa mukana. Hän on muusikko ja tv-kasvo, jonka repertuaarista löytyy mm. Luokkajuhlat, Hyvät ja huonot uutiset ja SuomiLOVE.

22.11.2019 klo 9:00

Luokkajuhlat

Mikko Kuustonen on tullut tutuksi mm. Kaktusviinaa, Aurora ja Enkelit lentää sun uniin -kappaleistaan. Kuva: Kirsti Kurki-Mylllymäki/Nauris.fi


Mikko Kuustonen on muusikko ja tv-kasvo, joka on mukana monessa suositussa tv-ohjelmassa. Miten sinut on löydetty tv-kasvoksi?

- En oikein tiedä. Ihmiset kysyy, että mikset tee musiikkia, sinähän olet muusikko. Mulla on aina kulkeneet nämä rinnakkain. Jo nuorena muusikkona tein Q ja tähdet -tv-sarjaa. Mulla on toimittajan sielu, vaikkei olekaan ammattitaitoa, Kuustonen hörähtää.

- On mielenkiintoista keskustella ihmisten kanssa ja oppia uutta. En osaa ajatella niitä irti toisistaan. En pane muusikkoa tai jotain osaa itsestäni piiloon, välillä syntyy lauluja, välillä keskusteluja.Kuustonen tekee töitä freelancerina ja työllistää itse itsensä. Se tarkoittaa, että työaika ei ole säännöllinen, eikä säännöllistä palkkatuloa ole. Aiheuttaako se paineita?

- Olen kauhean kiitollinen, että töitä riittää, ja läheskään aina ei ole varaa sanoa ei. Se on maailma, jossa tilanne on se, ettei tiedä, mitä tapahtuu. En ole koskaan ollut kauhean huoleton freelancer, vaan enemmänkin huolehtija, että mitä tapahtuu. Että saas nähdä, miten tässä käy. Silti se on tuntunut oikealta vaihtoehdolta.


Luokkajuhlat

Mikko Kuustonen ja työparina Jenni Pääskysaari SuomiLOVE:ssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Vaikka freelancerin elämässä useat työtarjoukset pitää ottaa vastaan, Kuustosella on kuitenkin omat periaatteensa. Myös julkisuuden henkilönä oleminen aiheuttaa lisäpaineita.

- Sellaisille töille olen sanonut ehdottoman ein, jotka ovat omaa etiikkaa tai työtapaa vastaan. Joskus on ollut tosi vaikeaa sanoa ei, jos on taloudellisesti tiukka vaihe ja tarjotaan työtä, joka ei tunnu omalta. Kuitenkin ajattelen, että työ on työtä, työhön mahtuu paljon sitäkin, joka ei ole kivaa. Tässä on kuitenkin se hankaluus, ettei voi mennä piiloon, vaan sen kanssa joutuu elämään koko lopun elämänsä, Kuustonen miettii työn etiikkaa suhteessa julkisuuteen.


On myös ohjelmia, johon Kuustonen ei lähde. Häntä on pyydetty mm. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan useasti, mutta sinne mies ei ole suostunut lähtemään:

- TTK:hon pyydetty useampana vuotena, mutta en ole kokenut sitä omakseni tai mulla ei ole vain ollut pokkaa siihen.


Luokkajuhlat

Luokkajuhlat-tv-ohjelmassa yhdessä Jarkko Niemen ja juontaja Marja Hintikan kanssa. Kuva: MTV3


Pääsääntöisesti Kuustonen on jäänyt mieleen hyväntuulisena hahmona, jonka huumori veitsenterävää ja hieman mustaa. Mutta mikä on Kuustosen hauskin hetki tv:ssä?

- Wau, kyllä ne varmaan liittyy Hyviin ja huonoihin uutisiin. Niissä on tapahtunut niin absurdeja tilanteita. Kaikista hauskimmat jututhan tv:tä tehdessä on leikattu ohjelmasta ulos, koska niistä joutuisi lusimaan. En voi niitä edes paljastaa! Mutta tilanteissa vaan pokka pettää ja se on huvittavaa, kun meitä naurattaa ihan kauheasti. Se on liikuttavaa.


- Näyttelijät aina puhuvat, että moka on mahdollisuus ja tossa sen tajuaa, että se todellakin on sitä. Se hajoaminen voi olla se kuningashetki, mikä naurattaa myös katsojia, Kuustonen summaa viisaasti.


Mikko Kuustonen on mukana Luokkajuhlat tv-ohjelmassa MTV3:lla la 23.11. klo 19.30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat