Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

Mikko Alatalo kommentoi Juice-leffaa: "Kaikki veti posket lommolla röökiä ja tuikku paloi..."

Mikko Alatalo ja edesmennyt Juice Leskinen olivat Suomi-rockin vahvoja suunnannäyttäjiä. Nyt Juice-leffa tulee tv:stä.

23.1.2020 klo 8:05

Juice

Mikko Alatalo on muusikko, lauluntekijä, laulaja ja ex-kansanedustaja. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Alatalo nostaa itsensä ja Juice Leskisen merkittäviksi tekijöiksi suomalaisessa rock-musiikissa ja erityisesti rock-lyriikoissa.

- Me luotiin Juicen kanssa suomalainen rock-lyriikka. Siihen asti oli ollut vähän tällaista tango-lyriikkaa, ja me kurottiin umpeen aukkoa, joka oli suomalaisen ja anglo-amerikkalaisen lyriikan välillä. Ja ruma sanakin sanottiin, niin kuin se on, Alatalo valottaa suomalaisen rock-musiikin historiaa.Suomi-rockin alkutaipaleelta on tehty myös elokuva nimeltään Juice. Elokuva keskittyy niin Juicen yksityiselämään kuin hänen uraansakin, ja se palkittiin kolmella Jussilla vuoden 2019 gaalassa. Juicen roolissa nähdään Riku Nieminen ja Alatalona Putouksesta ja M/S Romanticista tuttu Antti Tuomas Heikkinen.


Mitä mieltä olet teistä tehdystä leffasta?

- Olen niin vanha tv-toimittaja, että olen tehnyt reportaasit filmille. Olin erittäin tyytyväinen, että se oli kuvattu filmille, joten ajan kuva tuli hyvin esille. Hieman rakeinen ja tummat sävyt on. Juuri sellaiset ne opiskelijaklubit olivat 70-luvulla purkutaloissa, kaikki veti posket lommolla röökiä ja tuikku paloi nurkassa, Alatalo kuvailee.Juice

Antti Tuomas Heikkinen esittää leffassa Mikko Alataloa. Kuva: Anna Salmisalo / © Yellow Film & TV


Alatalo ei ihan allekirjoita kaikkia leffan juonikäänteitä, ja olisi toivonut itselleen hieman suurempaa näkyvyyttä.

- Toki siellä oli hauskoja, pieniä yksityiskohtia, jotka ei ihan pitäneet paikkaansa. Mutta se oli totta, että Harrilla (Rinne) ja Juicella meni hieman rouvat sekaisin, Alatalo naurahtaa ja jatkaa:

- Ehkä se mun rooli oli alkuvaiheessa isompi kuin siinä leffassa näkyi. Mutta kaikenkaikkiaan hyviä pointtteja, ja toivottavasti moni näkee elokuvan, sillä siinä on yksi pala Suomi-rockin historiaa.Juice

Leffajuliste, kuva: Nelonen


Juice (7) Nelonen la 23.01. klo 21

Katso lisää leffa-aikoja Telsu.fi


Haastatteluosuus tehty v. 2019.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat