Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Maija-Liisa Peuhu: Kyllä se oli Salkkarit-Ulla, joka lausui sarjan ensimmäiset vuorosanat!

Salatut elämät starttasi v. 1999 tilanteesta, jossa Seppo ja Ulla löysivät Tyyne Puustisen kotoaan surmattuna.

22.10.2018 klo 9:09

Salatut elämät
Maija-Liisa Peuhu ura on ollut vaiheikas, mutta huumori on kulkenut aina matkassa mukana. Kuva: Kirsti Kurki-Mylllymäki.


Salatut elämät on pitänyt pintansa suomalaisten suosikkina vuodesta toiseen. Alusta asti sarjassa näytellyt Maija-Liisa Peuhu eli Salkkareiden Ulla Taalasmaa kertoo, että hänen repliikkinsä oli Salatut elämät -sarjan ensimmäinen.

- Seisoin käytävässä ja poliisi tuli paikalle ja sanoin: “Minähän en valita, pois se minusta. Minun puolestani asukkaat saa matkustaa minne vaan."Ensimmäisten vuorosanojen aikana Ulla Taalasmaa ohjasi poliisit Tyyne Puustisen kotiovelle.Salkkarit on aina Salkkarit, mutta onko jotain muuttunut Ullan hahmossa alkuajoista?

- Aluksi ajattelin, että tämmöinen muija voi kävellä vaappuen ja yritin tehdä hahmosta vanhempaa. Tänä päivänä ei enää tartte yrittää tehdä vanhempaa, näyttelijä naurahtaa ja viittaa ikänsä karttumiseen.


Ulla on kova suustaan ja puhuu kuin papupata. Aluksi näyttelijä kokeili murteen käyttöä.

- Yritin puhua Kuusaan, Kuusankosken murretta, ja sanoin mie ja sie. Sitten huomasin, että se poikkeaa liikaa ja jätin se vähitellen pois. Joskus tahallani voin sanoa mie ja sie. Tänä päivänä hahmoja on enemmän ja Ullalla siksi vähemmän vuorosanoja.


Salatut elämät MTV3 arkisin klo 19.30.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi


Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 22.10.2018.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»