Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

"Mähän olin kokaiinipäissäni Jumalasta seuraava, mutta ylöspäin." - "Rikollinen mieli" järkyttää

Veeti Kallion juontama uutuussarja avaa ovet suomalaiseen vankilatodellisuuteen - ja vakavista rikoksista tuomittujen sielunmaisemaan.

27.10.2019 klo 7:00

Rikollinen mieli

Uusi dokumenttisarja keskittyy rikoksen tekijään, rikokseen ja sen tekohetken aikaisiin tapahtumiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Kolmoismurhaaja, raiskaaja, sarjapuukottaja, piinkova velanperijä, arvokuljetusryöstäjä, miehensä tappaja.....


Rikollinen mieli -dokumenttisarja porautuu rikoksen tekijään, rikokseen ja sen tekohetken aikaisiin tapahtumiin. Ohjelman jokaisessa kahdeksassa jaksossa kohdataan vankilaan tuomittu rikollinen. Ovatko vangit loppujen lopuksi erilaisia vai samanlaisia ihmisiä kuin katsoja itse? Samaistummeko tilanteisiin, joissa meilläkin olisi voinut “naksahtaa”? Rikoksen tekijä ja katsoja haastetaan pohtimaan tekoa, josta ei ole paluuta.


Rikollinen mieli

Laulaja Veeti Kallio hyppää uusiin hommiin Rikollinen mieli -sarjassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ohjelman juontaja Veeti Kallio viettää päivän vangin kanssa. Vankila-arjen ja tekemisen ohessa avautuu mahdollisuus syvälliseen keskusteluun.


Kriminaalipsykologi Taija Stoat puolestaan palauttaa vangin pohtimaan aikaa rikoksen teon hetkellä. Hän porautuu yksityiskohtaisin kysymyksin vangin mielen sokkeloihin. Mitä mielessä tapahtuu juuri ennen tekoa, josta ei ole paluuta? Miltä tuntuu tappaa ihminen?


Rikollinen mieli

Lauri ”Late” Johansson. Kuva: Yle Kuvapalvelu


”Me tehtiin mitä me haluttiin ja muut teki mitä ne uskals. Itellä varsinkin. Mähän olin kokaiinipäissäni Jumalasta seuraava, mutta ylöspäin.” – Lauri ”Late” Johansson


Sarjan avausjakson vankivieraana on Natural Born Killers -rikollisjärjestön perustajajäsen, Lauri ”Late” Johansson. Kolmesta murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomittu Johansson on istunut tuomiostaan nyt yli 16 vuotta. Vankilassaolon aikana Johansson on tullut uskoon.


Veeti Kallio tutustuu Johanssonin vankila-arkeen Naarajärven avovankilassa. Veeti pääsee mukaan seuraamaan vangin työpäivää vankilan kiinteistöhuollossa. Mitkä seikat elämän varrella ovat vaikuttaneet siihen, että Johanssonista on tullut kolmoismurhaaja ja mitä hän ajattelee teoista nyt? Miltä tuntuu tappaa ihminen, entä kolme ihmistä? Onko murhaajan uskoontulo totta?


Rikollinen mieli: Uskoon tullut kolmoismurhaaja alkaa Yle TV1 ti 29.10. klo 20.00

Tsekkaa lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»