Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Liian pinnallista? Ira Hammermann paljasti perimmäisen syyn, miksi lähti Huomenta Suomesta:"Koen..."

Vain puoli vuotta uudistuneena tv:ssä pyörinyt Huomenta Suomi menetti juontajan.

19.5.2023 klo 12:10

Ira Hammermann

Ira Hammermann on pitkän linjan toimittaja, kuva: MTV3


Toimittaja Ira Hammermann, 55, on ilmoittanut Facebook-julkaisussaan lopettavansa Huomenta Suomi -viikonloppujuontajana. Hammermann ehti olla MTV3:n aamulähetyksessä juontaja-toimittajana noin puoli vuotta. Huomenta Suomi uudistui näyttävästi tammikuussa.


Hammermann kirjoitti näin Facebookissa:

-Aika aikaansa kutakin! Viime joulukuussa liityin MTV:n Huomenta Suomen viikonloppulähetysten juontajatiimiin ja nyt, puoli vuotta myöhemmin, on aika kääntää uusi sivu.

-Kokemus on ollut monin tavoin arvokas ja opettavainen: kuusi tuntia suoraa lähetystä saman viikonlopun aikana, suuri määrä aihepiiriltään hyvin erilaisia vierashaastatteluja kattavine taustatöineen sekä paljon uusia mukavia tuttavuuksia sekä juontajakollegoiden, muun Huomenta Suomi-tiimin että vieraiden osalta, Hammermann kiittelee.


Ira Hammermann

Antero Mertaranta, Ira Hammermann, Joanna Kuvaja ja Aki Linnanahde aloittivat uudistuneen Huomenta Suomi -ohjelman viikonlopun juontajina: Kuva: Onni Ojala / MTV Oy


Toimittaja-juontaja paljastaa lähtönsä syitä näin:

-Tämä päätös on yksinomaan minun, siihen ei sisälly minkäänlaista dramatiikkaa eikä se ole myöskään hätiköity. Päinvastoin, olen pohtinut asiaa monesta näkökulmasta.

-Koen kuitenkin hyvin vahvasti, että olen toimittajana omimmillani nimenomaan kiireettömissä, pintaa syvemmälle menevissä henkilöhaastatteluissa. Minua on tässä toimittajan työssä aina kiinnostanut se, miten erilaiset elämänkokemukset ihmistä kasvattavat ja miten omat tietoiset tai tiedostamattomatkin valinnat ovat vieraani elämänpolkua muokanneet. Siihen ei ihan kymmenminuuttinen riitä, kokenut toimittaja lataa Facebookissa.


Tulevaisuuden suunnitelmistaan Hammermann linjaa:

-Nyt on kuitenkin aika hakeutua takaisin omille juurille: syventäviin henkilöhaastatteluihin keskittyvien tv-ohjelmien toimittajana ja tekijänä. Valitettavasti tuo ohjelmatyyppi tuntuu olevan lähes katoava luonnonvara tv-ohjelmakartoilla tänä päivänä, mitä itse kovasti ihmettelen ja suren. Enkä edes taida olla ainoa, joka näin ajattelee. Toivottavasti paluu omalle reviirille kuitenkin toteutuu jollakin tv-kanavalla ja aikavälillä.


Ira Hammermann myös kiittää postauksessaan hänet palkanneita esimiehiä, Tomi Einosta ja Jouni Sipilää sekä katsojia. Hammermann kertoo, että hänet nähdään vielä tv:ssä Huomenta Suomen viikonloppujuontajana yhtenä viikonloppuna 10 -11.6, jolloin parina on Aki Linnanahde.


Lue myös: Huomenta Suomi palaa - Lorenz Backman yhteistyöstä Niina-vaimon kanssa: "Onnistummeko pitämään..."


Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla arkisin ja viikonloppuisin.

Katso ohjelma-ajat Telsu.fi
Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»