Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Lauri Tähkä hehkuu: “Se on aika nautinnollista, mutta samassa lauseessa v**tun, helvetin kauheeta.”

Lauri Tähkä paljastaa Nauris.fin haastattelussa mm. naisten opettaneen häntä enemmän kuin miesten. #vainelämää

30.9.2019 klo 10:05

Vain elämää

The one and only Lauri Tähkä. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Lauri Tähkä on kotimaisen musiikin huippuartisti, jonka albumeja on myyty huikeat 750 000 kappaletta. Nyt 45-vuotiaana mies on suositumpi kuin koskaan.


Palavaa vettä -kappale on tuoreinta Tähkää, se on lukuisasti palkittu ja rakastettu kappale. Mutta miten etelä-pohjanmaalaisesta on tullut artisti Lauri Tähkä?

- Olen halunnut tätä kaikista eniten. Olen laittanut kaikki peliin ja halunnut vain tehdä biisejä - ja olen pystynyt tekemään pari hyvää biisiä. En ole yrittänyt lauluillani vaikuttaa niin, että se muuttaisi maailmaa. Olen tehnyt sen henkilökohtaisuuden kautta niin, että se auttaisi yhtä ihmistä. Musa on kuin rakkaus, kun se tulee läpi muurien ja suojauksien, sitä ei voi selittää, Tähkä avaa menestystään.


Etelä-Pohjanmaalla ei olla vaatimattomia, ja sitä ei ole Tähkäkään lavalla. Mies on lavalla elementissään, palavasieluinen tulkitsija ja vahva esiintyjä. Mistä mies ammentaa lavakarismansa?

- Se on selittämätöntä, siinä on seitsemän miehen voima. Se tapahtuu joka solulla ja se välittyy tai ei välity. Olen yrittänyt opastaa itseäni, että älä kelaa mitään, heittäydy vaan. Se on ainut tie, millä saat tunteen välitettyä kuulijalle. Sitä ei oikein voi oppia.

- Se tulee eletyn elämän, musan, tekstin ja keikkakokemuksen myötä. Kasvaa luottamus, että uskaltaa tehdä sellaista, mitä en voisi muuten tehdä, Tähkä summaa.


Vain elämää

Lauri Tähkä hallitsee tyylin. Kuva: Nelonen


Tähkä kokeekin olevansa eri mies esiintyessään.

- Se on eri minä, joka menee musaan. Bändi ja kollektiivisuus kuulijoiden kanssa on selittämätöntä, huumaavaa. Siinä on primitiivisyys mukana ja pitää pystyä sulkemaan koko maailma pois, vaikka olisi mitä yksityiselämässä.


Keikan jälkeen artistit pyrkivät saamaan kierrokset alas omalla tyylillään, yksi katsoo tv:tä aamuun, toinen lähtee baanalle. Miten Lauri Tähkä nollaa kierrokset keikan jälkeen?

- Jos tietäisin, sanoisin sen heti. Mä en osaa sitä vielä, se on vaikea. Se on niin tyhjää oloa, Lauri Tähkä toteaa vakavana.


Vain elämää

Tähkä nousi kansan suosioon jo Elonkerjuu-yhtyeessä, mutta miehen sooloura on nostanut hänet ihan uusille leveleille. Kuva: Nelonen

Vain elämää -ohjelman teko Satulinnassa Hirvensalmella on intensiivinen rupeama, joka voi aiheuttaa artistille monenlaisia paineita.

- Yhdessäolo 24/7 ei ole mun leipälaji, mutta kun heittäytyy, sitä otetaan kiinni. Oli uskomattomia hetkiä, kun koko ajan jengi jakaa kovempia versioita. Kaikki oli tehnyt helvetillisesti duunia. Monenlaiset tuntemukset käy mielessä. Vielä päälle esittävän taiteilijan paine siitä, että biisit onnistuu livenä ja että saa välitettyä tunteen, niin siinä ollaan mun mielestä jo hulluuden partaalla.


Hirvensalmi ja Vain elämää -ohjelma saavat artistissa esiin ristiriitaisia tunteita.

- Kun tuollaiseen lähtee, niin musa, keskustelut ja eri tyyppien ajatukset maailmasta, biiseistä ja laulunteosta on parasta. En tuntenut ketään aiemmin niin, että olisin tiennyt yksityiselämästä. Onhan se ihmeellistä istua kymmenen päivää saman pöydän ääressä ja olla sosiaalisessa elämässä kiinni. Se on aika nautinnollista, mutta samassa lauseessa v**tun, helvetin kauheeta, artisti niittaa.


Vain elämää

Lauri Tähkän päivä Vain elämää -ohjelmassa pe 27.9. Kuva: Nelonen

Tähkällä on paljon naisfaneja, vaikka kuulijakunta onkin laajentunut Elonkerjuu-ajoista yhä nuorempiin ja myös miehiin. Kysymys elämään eniten vaikuttaneesta naisesta saa artisti-Tähkän todella mietteliääksi.

- Isosti on vaikuttanut äitini, ne naiset, joita olen rakastanut sekä kaksi rakasta tytärtäni - ne on mun naiset ja opettaneet paljon elämää, enemmän kuin miehet. Olen viettänyt enemmän elämästäni naisten kuin miesten kanssa, Tähkä tunnustaa.


Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»