Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Koko Suomi leipoo -kisan rankkuus yllätti voittaja-Annen: "Olin aivan paniikissa ja jännittynyt"

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännen kauden voittajaksi ylsi Anne Laitila.

15.3.2022 klo 8:44

Koko Suomi leipoo

Voittaja Anne Laitila juhlahumussa tuomareiden kondiittori Toni Rantalan ja leipuri Markus Hurskaisen kanssa, mukana juontaja Anne Kukkohovi. Kuva: MTV3


Erityisen helteisissä olosuhteissa kisailtu Koko Suomi leipoo -kausi huipentui kolmen taitavan kotileipurin tiukkaan finaaliin. Voittajaksi selviytyi Anne Laitila Pyhäjärveltä.Finaalissa kisasivat Annen lisäksi Anni Fast Järvenpäästä sekä Ulla Pyymäki Sastamalasta. Viimeisenä teknisenä tehtävänä finaalikolmikko leipoi makeita tacoja, joiden tuli kuitenkin näyttää suolaisilta suupaloilta. Taidonnäytetehtävässä kilpailijoita haastoi ohjelman historian vaikein kakku, painovoimaa uhmaava ”anti-gravity cake”.


Lue lisää finalisteista: Kuka voittaa Koko Suomi leipoo -kisan Anni, Ulla vai Anne? On lettitaituri, höpsöttäjä, jumppapirkko


Koko Suomi leipoo

Finalistit Anne, Ulla ja Anni sekä kauden leipureita. Kuva: MTV3


Asiakaspalvelupäällikkönä toimiva Anne kertoo voiton tulleen hänelle yllätyksenä. Alun perin hän ei voinut uskoa edes päässeensä kisaan mukaan.

-En ikipäivänä olisi voinut kuvitella tätä tilannetta! Ohjelmaan hakiessani en uskonut edes mukaan pääsyyn. Sen jälkeen toive oli, että saisin olla mukana useammassa kuin yhdessä jaksossa. Kun tämä toteutui, ajattelin varovasti, josko voisin olla tähtileipuri. Kun tämäkin toteutui, olin jo ylittänyt itseni kaikessa! Finaaliin pääsy ja vieläpä voitto oli aivan huikea tunne, Anne kertoo MTV3:n tiedotteessa.


Koko Suomi leipoo

Tuomarit arvioimassa Annen voittotyötä: painovoimaa uhmaavaa ”anti-gravity cakea”. Kuva: MTV3


Anne tunnustaa, että kilpailu oli rankka ja jännittävä paikka: päivät olivat pitkiä, ja kun koko ajan jännitti, iltaisin oli aivan väsynyt.

-Pari ensimmäistä jaksoa olin aivan paniikissa ja jännittynyt. Hoin kuitenkin itselleni, että nyt täytyy rauhoittua, jotta pääsee näyttämään omaa osaamistaan ja pysyy kisassa mukana. Pikkuhiljaa suurin jännitys tasoittui, vaikka kyllä loppuun saakka jännitin jollain tasolla. Jännitys ja aikapaine tekikin sen, että välillä oma ajattelu katosi täysin ja teki aivan hölmöjä virheitä, Anne naurahtaa.


Ohjelman MTV:lle on tuottanut Warner Bros. International Television Production Finland.


Koko Suomi leipoo -kausi on katsottavissa mtv-palvelussa ja finaali pyörii uusintana MTV3:lla.

Tuore Koko Britannia leipoo -kausi alkoi ma 7.3. AVAlla ja mtv-palvelussa.

Katso tv-ohjelmien ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat