Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Kohuohjaajan leffa avaa portit aistikkuuden maailmaan - Intohimodraamassa Hugh Grant - "Katkera kuu"

Roman Polanskin ohjaustyössä suuria tunteita, rakkautta, seksiä, halveksuntaa ja vihaa.

8.8.2019 klo 7:00

Katkera kuu

Kuvassa Oscar (Peter Coyote) ja Mimi (Emmanuelle Seigner) alistamisleikeissä. Yle Kuvapalvelu


Valtamerilaivalle sijoittuva intohimoinen draama englantilaisesta pariskunnasta (Hugh Grant, Kristin Scott Thomas), joka ajautuu mukaan ramman amerikkalaisen kirjailijan ja tämän kauniin, ranskalaisen Mimi-vaimon eroottisiin alistamisfantasioihin.


Pariskunta on laivamatkalla kohti Intiaa ja samassa laivassa matkustavat myös pyörätuolissa istuva kirjailija Oscar (Peter Coyote) ja hänen nuori vaimonsa Mimi (Emmanuelle Seigner). Oscar ryhtyy tekemään lähempää tuttavuutta Nigeliin (Grant), jonka hän kutsuu hyttiinsä kuuntelemaan tarinoita vaiherikkaasta avioliitostaan.


Nigel on kiinnostunut erityisesti Mimistä, ja hän palaa kerta toisensa jälkeen hyttiin tarinoiden äärelle, joista ei puutu suuria tunteita, rakkautta, seksiä, halveksuntaa ja vihaa.


Katkera kuu

Kuvassa Nigel (Hugh Grant) ja Mimi (Emmanuelle Seigner) tutustumassa toisiinsa. Yle Kuvapalvelu


Elokuva on Roman Polanskin ohjaustyö, ja mieshän on tunnettu perversioita ja ihmismielen nurjaa puolta käsittelevistä töistään. Omassa elämässään Polanski joutui syytteeseen alaikäisen raiskauksesta ja pakeni v. 1978 Yhdysvalloista Pariisiin välttääkseen tuomion.


Kino: Katkera kuu (16) Yle Teema PE 9.8. klo 21.00


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»