Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Kauniit ja rohkeat on suomalaisten rakastama ikisuosikki - Jopa tyttövauvat saivat nimekseen Brooke!

Saippusarjassa Forresterit, ihmissuhdekuviot ja yllättävät juonenkäänteet lumoavat vuosikymmenestä toiseen.

20.12.2022 klo 7:55

Kauniit ja rohkeat

Brooke Logan (Katherine Kelly Lang). Kuva: MTV3


Kauniit ja rohkeat (The Bold and the Beautiful) saippusarjan eka jakso näytettiin kotimaassaan Yhdysvalloissa maaliskuussa 1987. Suomeen sarja rantautui v. 1992. TV-sarja oli Suomessa historiallinen, sillä se oli meillä ensimmäinen päivittäinen saippuaooppera.


Katsojat rakastuivat intohimoisesti Forrestereiden dynastiaan, jossa menestyvää muotihuonetta luotsasi Eric (John McCook) ja Stephanie (Susan Flannery) sekä heidän lapsensa. Mukana sopassa pyöri Brooke Logan (Katherine Kelly Lang) ja Forrestereiden arkki-vihollinen, kilpailevaa muotitaloa luotsaava Sally Spectra ( Darlene Conley).
Kauniit ja rohkeat

Eric (John McCook). Kuva: MTV3


Kauniita ja rohkeita on rakastettu yli ikärajojen ja sosiaalisen statuksen. Ilmiöksi noussut ohjelma näkyi myös suomalaisten arjessa. Kauniit ja rohkeat esitysaikana kaupoissa oli hiljaista, eikä puhelimiin vastattu. Aikoinaan jopa suuri suomalainen, valtioneuvos Johannes Virolainen tunnustautui sarjan ystäväksi.


Kauniit ja rohkeat sai yleisön puolelleen ja se keräsi huippuvuosinaan 1990-luvullla enemmän katsojia kuin mikään muu televisio-ohjelma.Kauniit ja rohkeat

Dr. Taylor Hayes Forrester (Hunter Tylo). Kuva: MTV3


Sarjan suosiota on ihmetelty ja analysoitu. Yksi syy on ihmissuhteet, jotka kiinnostavat meitä kaksijalkaisia maailmanlaajuisesti. Ehkäpä jatkuvajuoninen sarja on antanut katsojille samastumispintaa käsitellä omiakin ihmissuhteita - tai kauhistella, ettei itsellä asiat ole ainakaan noin huonosti! Sarja on ollut myös tabujen rikkoja. Se on tuonut kotisohville kipeitäkin aiheita, kuten asunnottomuus, päihdeongelmat ja insesti.Kauniit ja rohkeat

He ovat Kauniit ja rohkeat. Kuva: MTV3


Kauniit ja rohkeat iski suomalaisiin kuin aikoinaan Peyton Place sekä suursuosikit Dallas ja Dynastia. Suosio näkyi myös lapsille annetuissa nimissä. Väestörekisterikeskuksen mukaan 38 tyttövauvaa sai nimen Brooke v. 1980-99. Carolineksi kastettiin lähes 950 tyttövauvaa. Ridge ei ollut niinkään suosittu, sen sai nimekseen alle viisi poikavauvaa.


Sarjalla on yli 26 miljoonaa katsojaa yli sadassa maassa. Italiassa sarja tunnetaan nimellä Beautiful, Ranskassa Amour, gloire et beauté, Ruotsissa Glamour sekä Yhdysvalloissa espanjaksi Belleza y poder.


Kauniit ja rohkeat arkisin MTV3:lla ja Avalla.

Katso lähetysaikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»