Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Kape Aihinen lyö tiskiin tiukat teesit - Näin korkeat verenpaine- ja kolesteroliarvot saavat kyytiä

Kape Aihinen pistää suomalaisten ruokahuollon remonttiin Kaappaus keittiössä tv-ohjelmassa.

3.2.2020 klo 10:00

Kaappaus keittiössä

Kari "Kape" Aihinen on tuttu mm. Kokkisota, Kaappaus keittiössä ja Atlantin yli -ohjelmassa. Kape on myös kokki, keittiömestari, keittokirjailija ja ravintoloitsija. Kuva: Suomi24 Viihde/Nauris.fi


Huippukokki Kape Aihinen auttaa suomalaisia perheitä viihtymään keittiössä ja kokkaamaan hyvää, suomalaista kotiruokaa. Miten taiot ei-kokkaavista ihmisistä arjen sankareita, jotka pärjäävät omassa keittiössään?

- Mulla on varmaan äidinmaidosta saatu lahja, että mä saan ihmiset pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla, se on mun äidin ja iskän ansiota.

- Haluan tuoda oman intohimoni suomalaiseen perheeseen. Ja ajatusmaailman, että jos Kapekin on noin innostunut vanhana kokkipoikana, niin miksen minäkin.


Aihinen viettää perheen kanssa kolme päivää ja tv-ohjelman kuvaus tapahtuu kodeissa.

- Kodissa tehdään vaikka lastenhuoneesta backstage. Sitten juodaan perheen kanssa kaffetta keittiössä ja välillä kuvataan tv-ohjelmaa, Aihinen kuvailee menoa.


Kaappaus keittiössä

Kaappaus keittiössä tavataan yksinhuoltaja Veera, jonka aika ja ideat eivät riitä viisihenkisen perheen arjen pyörittämiseen. Kapen haasteena on saada koko perhe kokkaamaan ilman liian tarkkoja reseptejä. Kuva: MTV3


Millä eväillä kannustaisit suomalaisia voimaan paremmin ja terveellisemmin? Kape Aihisen vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä ja mies listaa omat teesinsä:

- Kyllä se on rehelliset raaka-aineet, ruokailurytmi ja ruoka-ajat, ne on ne kovimmat.

- Jos syötäisiin viisi kertaa päivässä: breku, lounas, välipala, dinneri ja iltapala, niin meidän verenpaine- ja kolesteroliarvot olisivat paljon parempia. Kroppa voisi hyvin ja voitaisiin elää täysillä, Aihinen toteaa.


Kaappaus keittiössä

Väritön jauhelihamössö ja kuivana syödyt valmisnuudelit ovat historiaa Kape Aihisen kaappauksen jälkeen. Kuva: MTV3


Entä mikä on toistuva suomalaisten helmasynti ruokailussa?

- Kyllä se suurin synti on se, että syödään liian vähän. Syötäisiin enemmän, useammin ja reilummin. Ehkä voisi syödä jotain muuta kuin klassisesti klo 17.30 sen 8 perunaa, puolitoista kiloa bolognesea, mennä kattoo salkkareita soffalle ja vattan viereen nukkumaan.


Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ma klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiSuomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»