Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Kape Aihinen lataa vanhemmille: “Jos lapsi on nirso tai syö suppeaa ruokavaliota, niin se on...”

Kape Aihinen pyrkii toteuttamaan ruoka-aineympyrää poikiensa kanssa. Äitinsä kanssa hän jakaa yhteisen hemmotteluruoan.

8.5.2020 klo 10:00

Kaappaus keittiössä

Kari "Kape" Aihinen on tuttu mm. Kokkisota, Kaappaus keittiössä ja Atlantin yli -ohjelmista. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Kari "Kape" Aihinen on suomalainen kokki, keittiömestari, keittokirjailija, tv-esiintyjä ja ravintoloitsija. Hän on tullut tutuksi suomalaisille rennon tiukalla otteella Kaappaus keittiössä -sarjassa, jossa perheet on pistetty syömään järkevää kotiruokaa. Väritön jauhelihamössö ja kuivana syödyt valmisnuudelit ovat olleet historiaa kaappauksen jälkeen.


Aihisella itsellään on kaksi alakouluikäistä poikaa. Miten on, onko suutarin lapsella kenkiä eli syövätkö pojat kaikkea vai niuhottavatko?

- Jäbät on just siinä iässä, että jos jauhelihataikinassa on liikaa sipulia, niin ne valittaa. Mutta ne on kokkipojan poikia.

- Pidän poikien kanssa viikko-ruoka-aineympyrää, että olisi tasaisesti kalaa, kasvista, perunaa, pastaa, riisiä. Ei pennepastaa seitsemänä päivänä viikossa, huippukokki kertoo.


Aihinen on tunnettu mielipiteistään, jotka hän esittää selkeästi. Nyt kyytiä saavat vanhemmat.

- Jos lapsi on nirso tai syö suppeaa ruokavaliota, niin se on vanhempien vika. Eihän lapsi syntyessään tiedä mitään, jos me opetetaan syömään suppeasti, niin senkin lapsi oppii, Aihinen lataa.


Kapen lapsuudenkodissa elettiin ns. perinteisen mallin mukaan ja äiti vastasi ruokahuollosta. Aihinen kehuu äitiään estoitta.

- Meidän äiti on yhtä superäiti kuin muutkin äidit. Kyllä me tultiin valmiiseen pöytään ja kiitettiin ruoasta.Kaappaus keittiössä

Kaappaus keittiössä suomalaisperheet ovat saaneet apua ruokashowhunsa, tässä teinipojat opettelevat kokkaamaan. Kuva: MTV3


Nyt aikuisena roolit välillä vaihtuvat. Mestarikokilla on selkeät sävelet, kun hän haluaa antaa äidilleen parasta.

- Kun haluan hemmotella äitiäni, niin tehdään paahdettuja vihanneksia. Pannaan paistinpannulle isoina paloina kaalia, porkkanaa, parsa- ja kukkakaalia sekä avocado-oliiviöljyä sekä paistetaan kalaa. Olisko sen terveellistä ja parempaa olemassakaan, Kari "Kape" Aihinen hekumoi.Kaappaus keittiössä uusinnat Avalla la klo 10

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»