Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Juha Tapio paljastaa, miten juhlii TVOF-voiton tullessa - Vankkaa kokemusta jo edellisestä kisasta!

Juha Tapio on yksi tutuista The Voice Of Finland -tähtivalmentajista.

25.2.2022 klo 10:00

Juha Tapio

Juha Tapio on koulutukseltaan luokanopettaja ja asuu Tuusulassa. Hän on avioliitossa ja perheessä on kaksi lasta. Kuva: Saku Tiainen / Nelonen


Juha Tapio on kiitetty laulaja ja lauluntekijä, jonka sanoitukset ovat lävistäneet suomalaisten sydämet. Hittikappaleet, kuten Kaksi puuta, Mitä silmät ei nää ja Ohikiitävää osataan ulkoa ja niiden lyriikoita arvostetaan. Hän on saanut tunnustusta sanoituksistaan mm. Juha Vainio -sanoituspalkinnon v. 2017.


Laulaja-lauluntekijä-sanoittaja omaa erinomaiset puheenlahjat, ja TVOF:n punaiselta penkiltä onkin kuulunut aikamoista verbalistiikkaa - jopa sanasotaa.


Mikä on TVOF:ssä parasta?

-Vaikka se on kilpailu ja vaikka siinä pudotetaan tyyppejä, niin se lähtökohta on tosi positiivinen. Kun lähtee siitä, että tuolit kääntyy ja se on sen suola, että laulaja tulee siihen ja hänet halutaan meidän tiimiimme. Lähtökohta ei ole, että kytätään, että kääntyykö tuoli. Kaikki toivoo, että laulaja onnistuu, se on perussävy.


Lue myös: Lähes 1500 haki: Katso tästä mukaan päässeet TVOF-laulajat - Löytyykö tuttuja omasta kylästä?


Juha Tapio

Juha Tapio ja Anna Puu istuvat TVOF-punaisilla penkeillä vierekkäin. Kuva: Nelonen


Minkälaista TVOF-kuvauksissa on?

-Itse olen tykännyt tosi paljon olla mukana. Kuvauksissa on älyttömän kiva fiilis, kannustava ja hyvä meininki, joka rakoilee vain silloin, kun tulee kiivas kamppailu laulajasta. Päästään verbaalisesti nokittelemaan toisiamme.

-Kun puhuu tv:ssä, se on aivan eri asia kuin laulaessa. Kun suunsa avaa, ei tiedä mitä sieltä tulee. Jälkikäteen voi jäädä outo olo, että mitä sieltä tuli. Joskus mopo lähtee käsistä ja aletaan puhua ihan hirveesti. Onneksi leikkaajat pystyvät tekemään meidän lausunnoista hienot lausunnot, kursivat ne kasaan.


Mitä laulaja saa ohjelmasta?

-Monille laulajille se on mieletön askel uskaltaa, tehdä sellaista, josta on haaveillut. Jotkut on kokeilemassa omia rajojaan astua esiin ja näyttää, että mulla on tällainen lahjakkuus. Se on valmentajalle kaikkein palkitsevinta.


-Kun laulajiin tutustuu, kiintyy ja elää intensiivisesti heidän mukanaan, on kipeää, kun täytyy tehdä valintoja: päästä joku jatkoon ja pudottaa toinen. Olet antanut antaumuksella, etkä haluaisi, että kukaan tippuu.


Juha Tapio

Sipe Santapukki, Maija Vilkkumaa, Juha Tapio, Anna Puu ja Toni Wirtanen iloisissa tunnelmissa. Kuva: Nelonen


Jos voitat eli tiimisi laulaja voittaa tänä vuonna, miten aiot juhlistaa sitä?

-Mun tiimin laulaja voitti viime vuonna. En muista hirveästi juhlineeni muuten kuin että soittelin laulajan kanssa. Virtuaalisesti kilistimme, se on laulajan juhla. Tietysti spontaani ilon karjahdus lähti, kun tulos julkistettiin, mutta enemmän puhuin laulajan levy-yhtiölle, että mitä lähdetään tekemään hänen uransa eteen.


The Voice Of Finland 2021 -kauden voitti Kalle Virtanen Juha Tapion tiimistä.


Lue myös: Juha Tapio paljastaa Redraman lähdön vaikutukset: "Ystävystyin Redin kanssa ja..."


Lue myös: Vauvan äiti Anna Puu tilittää rehellisesti parrasvaloihin paluusta: "Oli sellainen olo, etten saa…"


The Voice of Finland Nelosella ja Ruudussa pe klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»