Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Juha Tapio kertoo rehellisen syyn, miksi jäi keikkatauolle viime vuonna - Varjelee "taikaa" TVOF:ssa

Juha Tapio on The Voice of Finland -kisassa valmentaja, joka haluaa saada lahjakkuudet täyteen kukkaan.

20.3.2020 klo 10:00

The Voice of Finland

Juha Tapio on koko super-suosittu artisti ja lauluntekijä, jonka hittibiisejä ovat mm. Kaksi puuta, Mitä silmät ei nää ja Ohikiitävää. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Juha Tapio on lämmittänyt katsojien - ja kisaajien - sydämet The Voice of Finland -ohjelmassa. Mies omaa verbalistiikan jalon taidon ja puhuu aidosti sydämensä pohjasta. Myös artisti itse on iloisesti yllättynyt koko TVOF-formaatista.


- Olen positiivisesti yllättänyt, miten musaohjelma tämä on! Tehdään toki tv-viihdettä ja kamppaillaan artisteista, mutta kun me saadaan ne tyypit joukkueeseen, niin sitten mennään artistiuden ytimeen. Että miten voi auttaa nupuillaan olevaa lahjakkuutta täyteen loistoon ja kukkaan. Että miten laulajan itseilmaisu kehittyy ja saa itsestään parhaan esiin paineessa. Tämä on tosi siistiä!Mielikuva Juha Tapiosta on ollut ehkä hieman vaatimatonkin. Ohjelman myötä kuva on muuttunut mieheksi, joka todellakin seisoo omilla jaloillaan rohkeasti.


- Kilpailijat ovat nähneet mut innostavana ja kannustavana. Se onkin tärkeintä, sillä kisassa on hyviä laulajia ja monet on teknisesti varmaan parempia laulamaan kuin mä olen.


- Jotta voit olla tiukassa paikassa parhaimmillasi, niin sulla täytyy olla sellainen olo, että sulla on ihmisiä, jotka on sun puolellasi. Että sulla on turvattu, itsevarma ja hyvä olla - se on henkisen puolen valmennusta. Kun se hetki koittaa, sitten näytetään kaikille, että täältä pesee, Juha Tapio avaa valmentamisstrategiaansa.


The Voice of Finland

Juha Tapio ja apuvalmentaja Samuli Edelmann. Kuva: Nelonen / Saku Tiainen


Mutta mistä on sitten hyvä artisti tehty?

- Joku voi veivata kolmen soinnun amerikanrokkia ja se on vaan tylsää. Sitten toinen tulee ja veivaa ne samat ja se onkin täynnä taikaa - eikä kukaan tiedä, miksi. Tässäkin kisassa on muutamia tyyppejä, joilla tätä taikaa on. Valmentajan työ on varjella tätä taikaa.


- Kriteereitä ei voi antaa, mutta toki soundi on tärkeä ja persoonallisuus. Persoonallisuus voi olla muuta kuin klassista kauneutta tai komeutta, ja joskus hyvin hauraskin persoona voi olla tosi karismaattinen.


The Voice of Finland

Juha Tapio antaa suosionosoitukset seisten. Kuva: Nelonen / Saku Tiainen


Juha Tapio on tehnyt 20 vuotta levyjä ja kiertänyt ympäri Suomea. Mies teki päätöksen jäädä keikkatauolle jo viime vuonna suosionsa huipulla, miksi ihmeessä?


- Haluaisin jatkaa tätä koko elämäni. Pidän nyt keikkatauon, koska kaikki on hyvin. Tuli sellainen olo, että on kuin nuori hevonen, joka korskuu ja hyppii takajaloilleen, niin pitää pidellä hetki suitsista kiinni, että sillä olisi energiaa laukata vielä seuraavatkin 20 vuotta. Olen innoissani ja rakastunut tekemiseen. Mulla tuli sellainen tunne, että sitä liekkiä pitää varjella, Juha Tapio kertoo rehellisesti.The Voice of Finland livelähetykset jatkuvat Nelosella syksyllä.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat