Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Jippu paljastaa uskovaisten "erikoisen" tavan arvostella ulkonäköä: “Ei se lihava ole, vaan ehkä..."

Jippu on kärsinyt ulkonäköpaineista koko ikänsä: nuorena Paparazzin mallina ja aikuisena uskovaispiireissä.

23.8.2020 klo 10:00

Olet mitä syöt

Jippu on luterilaisen seurakunnan jäsen ja evankelista. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Laulaja-lauluntekijä Jippu (Meri-Tuuli Elorinne) teki täyskäännöksen elämässään seitsemän vuotta sitten, kun hän raitistui. Addiktiivisena luonteena Jippu on kuitenkin vaihtanut alkoholismin sokerikoukkuun ja kärsii nyt ylipainosta.


- Olen ollut irtokarkkihullu. Elämä alkaa vasta, kun salmiakki kalahtaa kurkkuun. Perussuomalainen salmiakki-addikti, joka söi pahimmillaan kilokaupalla salmiakkia.


- Viime vuodet olen keskittynyt mielenterveyteen ja raitistumiseen, sielun alueen haavojen hoitamiseen. Olin laiminlyönyt kokonaan mun fysiikan, se oli ihan retuperällä, se oli ihan järkyttävää. Terveys oli rapakunnossa ja ylipainoa reilusti. Haluan, että keho ja mieli olisi tasapainossa, Jippu selvittää.


Jippu toimii nykyään evankelistana Turun Mikaelinseurakunnassa ja kiertää hengellisissä tapahtumissa soittamassa ja laulamassa. Ennen uskoon tuloaan hän oli artisti, joka levytti mm. Samuli Edelmannin kanssa hitin “Jos sä tahdot niin”.


Millainen suhde sinulla on kehoosi, onko vielä ulkonäköpaineita?

- Uskispuolella (uskovaispuolella) voisi kuvitella, että ollaan aika lempeitä, mutta siellä on aika pinnallista. Pastoreiden vaimot on vimosen päälle ja Amerikasta tulee kauneuskulttuuri. Kirkossa on oma scenensä, kyllä uskovaispiireissä on omat paineet ja kyllä siellä arvostellaan.


- Mutta mulla on ollut aina kauheet ulkonäköpaineet. Olin nuorena tyttönä Paparazzin malllina ja minäkuva tulee lapsuudesta. Mun oli vaikea kestää ylipainoa. Mua on kommentoitu kirkossa esiintyessä tosi paljon, ja uskispiireissä se on vaan vähän erilaista. Se on sellaista “että ootko pieniin päin” tai “ei se lihava ole, vaan ehkä pieniin päin”, Jippu paljastaa.Olet mitä syöt

Jippu on mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa, jossa hän pistää sokeririippuvaisuutta ja ylipainoa ojennukseen hyvinvointilääkäri Pippa Laukan johdolla. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Olet mitä syöt MTV3 to klo 20.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 8/2020.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»