Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Jenny Lehtinen ruoskii Suurin pudottaja -tv-sarjaa - Kyse vaarallisesta leikistä

Toimittaja ja kehopositiivisuuden puolestapuhuja Jenny Lehtinen näkee kansainvälisessä tv-formaatissa vaaroja.

1.9.2019 klo 9:00

Suurin pudottaja Suomi

Jenny Lehtinen on mukana Hyvät katsojat -tv-visailussa Yle TV1:llä syksyllä. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Kehopositiivisuus on iso trendi. Se tarkoittaa, että kaikenlaisilla kehoilla on oikeus näkyä ja olla olemassa, eikä minkäänlaisia kehoja tarvitse kommentoida negatiiviseen sävyyn painon perusteella.

Kansainvälinen formaatti Suurin pudottaja alkaa pian tv:ssä. Mitä mieltä olet ohjelmaformaatista?

- Toivottavasti osallistujille on tehty selväksi, miten vaarallisesta leikistä on kyse. Nopean painonpudotuksen myötä voi laueta syömishäiriöitä, kilpirauhasen toimintaongelmia ja elimistö voi mennä sekaisin. Näin on tapahtunut Suurin pudottaja -ohjelmissa maailmalla, Lehtinen toteaa.Jenny Lehtinen jatkaa:

- Mua suututtaa, jos ohjelmia tehdään sillä asenteella, että hyi kattokaa, millainen läski tässä on. Huh, huh, kohta se kuolee pois, kun se on niin lihava. Ihminen on lihavana iljettävä, mutta ah, kun se laihduttaa, niin kylläpä siitä kuoriutuu oikea prinsessa tai prinssi. Se on just sitä haitallista asennemaailmaa, joka tekee ihmisille pahaa. Toivottavasti Suomi-versiossa tehdään asiat toisin.


Suurin pudottaja Suomi

Suurin pudottaja Suomi -kisassa tunnetut suomalaiset pyrkivät pudottamaan painoaan. Kuva: MTV3.


Oletko täysin painonpudotusta vastaan?

- En todellakaan ole sitä mieltä, ettei painoa voisi pudottaa. Mutta mitä enemmän siihen liitetään merkityksiä, jotka siihen ei kuulu ihmisarvosta ja hyvyydestä, niin sen kieroutuneempaa siitä tulee ja sen huonompi esimerkki sen on tavalliselle ihmiselle, joka ohjelmaa katsoo.

- Meillä on ihan hirveä määrä ihmisiä, joka pudottaa painoaan ja pettyy ihan hirveästi, kun elämä ei muutukaan. Sillä loppujen lopuksi, mikään muu ei muutu kuin lukema vaalla. On kevyempi olla, muttei mitään muuta, Lehtinen summaa.


Suurin pudottaja Suomi alkaa Nelosella ke 04.09. klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi
Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat