Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Jenni 167 cm / 196 kg haaveilee omasta vauvasta - Tässä ovat Hurja painonpudotus Suomi -tavikset!

Nämä suomalaiset tavikset pudottavat painoaan uudessa Hurja painonpudotus Suomi -ohjelmassa.

25.8.2021 klo 9:00

Hurja painonpudotus Suomi

Ellen Jokikunnas juontaa Hurja painonpudotus Suomi -ohjelman. Kuva: Nelonen


Hurja painonpudotus Suomi -ohjelmassa kymmenen rohkeaa ihmistä laittaa elämänsä uusiksi. Vuosia jatkunut painonnousu on saanut aikaiseksi fyysisiä ja henkisiä ongelmia - tilanne voi olla jo hengenvaarallinen.Osallistujat saavat elämäntapamuutokseensa avuksi joukon asiantuntijoita: lääkärin, psykologin, ravitsemusterapeutin ja personal trainerin. Vanhoista tavoista ja tottumuksista on vaikea päästä eroon ja matka kohti uutta elämää on kaikkea muuta kuin helppoa. Kuinka paljon kilot karisevat ja koheneeko terveys?


Hurja painonpudotus Suomi perustuu maailmalla menestystä keränneeseen Obese ohjelma-formaattiin.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Jenni Kinnari, 37, Hämeenlinna


Jenni rakastaa rakkautta ja työskenteleekin unelma-ammatissaan hääsuunnittelijana. Jenni on itsekin onnellisesti naimisissa ja haaveilee miehensä kanssa perheenlisäyksestä. Se ei valitettavasti ole mahdollista niin kauan, kun Jenni on sairaalloisen lihava. Jenni on 167 cm pitkä painaa 196 kiloa.


Jenni on taistellut kilojensa kanssa koko ikänsä. Hän oli vain neljän vanha, kun äiti vei hänet ensimmäisen kerran ravitsemusterapeutille. Jenni on jo pienenä kokenut, että ei kelpaa sellaisena kuin on ja lohduttautunut syömällä salaa.

Jenni pelkää, että hän on menetetty tapaus. Hän haluaa tehdä pysyvän elämäntapamuutoksen, mutta ei usko pystyvänsä siihen.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Kirsi Lindholm, 38, Forssa


Kirsi on laihduttanut koko ikänsä. Ongelmana on kuitenkin toistuvasti ollut sama haaste: jossain kohtaa dieettiruokien syöminen on alkanut tökkiä ja herkut vetämään puoleensa. Kirsillä on pituutta 165 cm ja painoa kertynyt 136 kiloa.


Kirsi on ollut koko ikänsä tunnesyöjä. Kun alakulo valtaa mielen, on litran jäätelöpaketti tuonut lohtua. Iso herätys omaan tilanteeseen tuli vuonna 2018, kun Kirsin äiti kuoli vain 54-vuotiaana, vakavan ylipainoisena. Se herätti Kirsin miettimään omaa tilannettaan. Elämässä on paljon hyvää, ja hän rakastaa itseään niin paljon, että on aika tehdä pysyvä muutos.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Henrik Niemelä, 38, Tampere


Yrittäjä ja toimitusjohtaja Henrik on menestynyt mies, mutta pahassa sokerikoukussa. Parhaimmillaan päivän ateria koostuu kokonaisesta toscakakusta ja välipalat kekseistä, pullista sekä viinereistä.


Paha sokeririippuvuus on tuonut 189 cm miehelle 157 kiloa, huonot yöunet, tökkivän terveydentilan ja edestakaisin heittelevän energiatason. Kiireiset työpäivät ovat olleet syy jättää säännöllinen liikunta väliin ja aikaa säästääkseen Henrik kulkee lyhyetkin matkat autolla.Henrikillä on tahdonvoimaa, mutta ei osaamista, miten pysyvä elämänmuutos pitäisi toteuttaa. Miten mies, joka on tottunut johtamaan muita, osaa johtaa tässä elämänsä tärkeimmässä projektissa itseään?Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Anna-Mari Kärkkäinen, 37, Imatra


Herkkä ja taiteellinen Anna-Mari on musiikin monilahjakkuus. Hän toimii apulaisrehtorina Imatran musiikkiopistossa. Sen lisäksi hän johtaa kuoroa, esiintyy itse orkesterin viulistina ja osallistuu useiden musiikkitapahtuminen organisointiin.


Anna-Marilla on aviomies Janne ja kolme pientä lasta, joten hommaa riittää myös kotona. Kun vihdoin koittaa ilta ja hetki omaa aikaa, Anna-Mari palkitsee itsensä ruoalla. Anna-Mari on kuitenkin havahtunut karuun todellisuuteen, sillä 171 cm pitkälle naiselle on kertynyt painoa 150 kiloa, joka merkitsee sairaalloista ylipainoa. Hän suree, kun kokonsa takia hän ei pysty ottamaan lapsiaan kunnolla syliin, eikä jaksa leikkiä heidän kanssaan niin kuin tahtoisi. Naisellinen itsetunto on kadoksissa ja oma peilikuva inhottaa.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Samuli Nuolivirta, 41, Turku


Nykyisin maanviljelijänä toimivalla Samulilla on takanaan uuttera uraputki esimiestehtävissä autokorjausalalla. Hän antoi työlleen kaikkensa sillä seurauksella, että uupumus valtasi mielen ja itsestään huolehtiminen jäi.


Samuli tajusi sairastuneensa burnoutiin ja perheensä kannustamana jätti rakastamansa työn. Nyt on aika miettiä, mitä hän haluaa seuraavaksi elämässä tehdä. Välillä sängystä ylös pääseminen on kuitenkin haasteellista. Energiaa ei tunnu millään olevan, ja mieli on matalalla. Hetken lohtua tuo rasvainen ruoka ja herkut. Puntari kertoo karua kieltään, sillä 182 cm pitkällä Samulilla on painoa hieman yli 140 kiloa.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Aija Töykkälä, 30, Espoo


Aija työskentelee palkanlaskennan asiantuntija. Aija on taistellut kiloja vastaan koko ikänsä, mutta aina herkut ja sohvan nurkka ovat vieneet lopulta voiton. Raju koulukiusaaminen on ajanut Aijan hakemaan lohtua herkuista.


Aijan tilanne on kehittynyt pisteeseen, jossa hän on hengenvaarallisen lihava. Puntari näyttää 174 cm pitkälle Aijalle 193 kiloa. Painoindeksi on yli 60, joka on sairaalloinen ylipaino.


Työpäivän jälkeen Aijalla ei ole energiaa tehdä mitään muuta kuin syödä. Vapaa-aika menee sohvalla eikä ystäviä jaksa tavata. Naimissa oleva Aija haaveilee kuitenkin monista asioista: matkustamisesta ja äitiydestä. Nykyisellä painolla kumpikaan ei ole mahdollista.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Tommi Haavisto, 40, Huittinen


Tommi on kiinteistöhuoltoyrityksen toimitusjohtaja, jolla suu käy muulloinkin kuin syödessä. Päivät täyttyvät puheluista, päivystyksestä ja alaisten johtamisesta. Ainoa, mitä Tommi ei siis pysty johtamaan, on hän itse.


Ylipainoa on kerääntynyt 182 cm pitkälle Tommille peräti 172 kiloa. Tommi on aloittanut laihdutuskuurin aina huomenna kahdeksan vuoden ajan.


Tommin unirytmi ja ruokailu ovat pahasti pielessä ja entisellä vapaaottelijalla liikunta on jäänyt viime vuosina minimiin. Nyt kuitenkin kohtalo on laittanut Tommin selkä seinää vasten.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Ida Nurmi, 25, Helsinki


Ida-Maria eli Iitu on sisustusarkkitehti. Hän on unelma-ammatissaan, mutta 158 cm pitkä ja 112 kiloa painava Iitu pelkää, että hänen lihavuutensa saa asiakkaat pitämään häntä epäpätevänä, laiskana ja tyhmänä.


Iitu haaveili 16-vuotiaana mallintöistä ja silloin hänelle tehtiin mallikansiokin. Sen jälkeen kiloja alkoi kuitenkin kerääntyä. Centtejä vyötärölle on tuonut parisuhde, joka saa viihtymään sohvannurkassa leffoja katsoen ja herkkuja nauttien.


Iitulla on monta unelmaa, kuten pukeutua naisellisesti, tahto laulaa ja esiintyä sekä myöhemmin perustaa perhe. Nämä saavuttaakseen on aika laittaa itsensä kuntoon.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Riikka Hjelt, 44, Lappeenranta


Riikalla on takanaan työntäyteiset vuodet kulttuurituottajana. Työpäivät ovat antoisia, mutta samalla kuormittavia ja raskaita. Riikka on aina asettanut muut etusijalle ja kompensoinut lihavuuttaan olevalla mukava ja toisia miellyttävä. Se on kostautunut uupumuksena ja liikalihavuutena.


Ruoka on tarjonnut hetken huilia ja palkkiota uurastuksesta. Herkuilla lohduttautuminen on tuonut 166 cm pitkälle Riikalle 121 kiloa painoa, joka tarkoittaa sairaalloista ylipainoa. Nyt on aika asettaa oma hyvinvointi etusijalle. Uuteen elämänvaiheeseen astuminen vaatii kuitenkin Riikalta tervettä itsekkyyttä ja vanhojen pelkojen voittamista.Hurja painonpudotus Suomi

Kuva: Nelonen


Jaakko Hautamäki, 51, Tampere


Viisikymppisellä Jaakolla tuntuu päällisin puolin olevan kaikki mainiosti: menestyksekäs työ toimitusjohtajana, rakas vaimo Marjo rinnalla ja jälkipolvi itsenäistymässä. Jaakolla on paljon ystäviä lähipiirissä ja kaunis koti Tampereella. Kaikki ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää.


Jaakko kokee yksinäisyyttä, sillä korona on eristänyt hänet etätöihin ja se ei sosiaalisen Jaakon luonteelle sovi. Pikkuhiljaa hän kokee uupumusta ja tehottomuutta. Arjen liikuntakin meinaa jäädä kokonaan. Sen sijaan jääkaappi tuntuu tulevan koko ajan lähemmäksi.Jaakko on alkanut huomata tukalaa oloa vyötäröllä, vaatteet eivät istu ja rappusissa hengästyttää. Jaakko on huomannut olevansa tilanteessa, jossa 180 cm pitkään varteen on tullut kiloja 111, joka on merkittävä ylipaino.


Hurja painonpudotus Suomi alkaa keskiviikkona 25. elokuuta kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat