Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Jaakko menetti luottotiedot ja alkoi tehdä rikoksia - Liki 392 000 suomalaisella maksuhäiriömerkintä

Some Deep Story kertoo viisi tarinaa velkaantumisesta.

9.11.2020 klo 7:00

Some Deep Story

Jaakko on yksi velkaantuneista, joilla on maksuhäiriömerkintä. Kuva: Theofanis Kavvadas/Yle


Suomalaisten maksuvaikeudet ovat yleistyneet kuluneen vuoden aikana. Asiakastiedon keräämästä rekisteristä käy ilmi, että syyskuun 2020 lopulla liki 392 000 kuluttajalla on maksuhäiriömerkintä. Syitä velkaantumiseen on monia, mutta tapauksille on yhteistä se, että matkan varrelle mahtuu synkkiäkin hetkiä.


28-vuotias Jaakko ajautui mukaan alamaailman porukoihin. Kun luottotiedot oli menetetty, eikä läheisiltä saanut enää lainaa, Jaakko alkoi rahoittaa päihteiden käyttöä rikoksilla. Hän jäi velkaa väärille ihmisille ja pelkäsi lopulta poistua asunnostaan.


33-vuotiaan Maijan edesmennyt aviomies Jussi pelasi nettikasinolle koko omaisuutensa ja riisti lopulta henkensä. Niko, 32, on toipuva peliriippuvainen, joka menetti peliriippuvuuden seurauksena lähes kaiken. Nikolle kertyi pelivelkaa yhteensä yli 70 000 euroa.Daniel, 28, eli kulissielämää ja osti tavaraa luottokortilla ja pikavipeillä. Hän halusi näyttää vanhemmille ja kavereille, että hänellä menee hyvin. Nyt hänellä on useita eri velkojia ja ulosotossa noin 25 000 euroa.


Joni, 33, ehti olla rakennusalan yrittäjänä vajaat puoli vuotta, kunnes hän sairastui. Työkyvyttömyyden jälkeen hänen rakentamansa talot eivät menneet enää kaupaksi. Lopputuloksena Jonille jäi maksettavaksi yli 350 000 euron velkataakka.


Some Deep Story -lyhytdokumenttisarjan uudella kaudella perehdytään velkaantumisen syihin ja seurauksiin. Sarja on dokumentaristi Sami Kieksin käsialaa.


Some Deep Story Yle Areena ja Yle.

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Some Deep Story
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat