Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Erika Vikmaniin liitetty Jyrki 69 paljastaa rehellisesti: "Tajusin, että hemmetti olen kaivannut..."

Jyrki 69 on tehnyt vaikutuksen äänellään, rokkiasenteellaan ja lookillaan Vain elämää -ohjelmassa.

29.10.2022 klo 10:00

Vain elämää

Jyrki Linnankivi eli Jyrki 69 on The 69 Eyes -bändin keulakuva, vokalisti ja biisinikkari. Kuva:Nelonen


Jyrki Linnankivi eli Jyrki 69 on ammentanut amerikkalaisesta popkulttuurista rokkia jo yli 30 vuoden ajan. Pitkä, musta tukka, nahkarotsi, buutsit ja mustat aurinkolasit ovat lavalla Jyrki 69:n peruskauraa.


Jyrki 69 sanoittaa, säveltää ja sovittaa The 69 Eyesin kappaleita sekä vastaa yhtyeen taiteellisesta linjasta. Bändi on tunnettu Yhdysvalloissa ja Euroopassa, jossa se myös kiertää ahkerasti. Nyt tätä raamikasta rokkikukkoa on nähty Vain elämää -ohjelmassa.


Vain elämää

Jyrki 69 innostui kukkien sidonnasta ja teki päähänsä iloisen seppeleen, kavereina Erika Vikman, Tommi Läntinen ja Yona. Kuva: Nelonen


Mikä Vain elämää -ohjelmassa oli parasta?

-Henkilönä olen tosi privaatti, antisosiaalinen, yksinäinenkin, yksinäinen susi. Pääsin porukkaan, jossa kaikki oltiin loppujen lopuksi aika samanlaisia. Kokemuksena oli tosi antoisaa, tajusin, että sosiaalisuus voisi kuulua munkin elämään.


Raamikas rokkistara jatkaa:

-Oli hienoa olla pöydässä ihmisten kanssa, nauraa, itkeä ja ilakoida ja voida keskimäärin paremmin kuin koskaan. Tajusin, että hemmetti olen kaivannut tätä. Kaikkien hautaholveissa vietettyjen vuosien jälkeen tämä oli hieno kokemus.Vain elämää

Jyrki 69 ja Erika Vikman Vain elämää -lehdistötilaisuudessa elokuussa. Kuva: KKM


Jyrki 69 ja Erika Vikman ovat yhdessä mukana tämän kauden Vain elämää -ohjelmassa. Julkisuudessa on liikkunut huhuja, että artistit seurustelisivat ja olisivat tätä nykyä pariskunta. Asiasta on uutisoinut mm. Seiska. Me Naiset -lehdessä Jyrki 69 on kertonut olevansa rakastunut mies.


Vain elämää -stagella Vikman ja Jyrki 69 ovat laulaneet yhdessä mm. duettona ja tv-katsojat saivat kokea parin yhteisen dynamiikan.


Vain elämää

The 69 Eyes -yhtyeen biisit Lost Boys, Never Say Die ja Feel Berlin ovat soineet keikoilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa. Bändi piipahti myös Vain elämää -kuvauksissa. Kuva: Nelonen


Jyrki 69 vetää omia versioitaan artistien biiseistä suomeksi. Mitä luulet, että The 69 Eyes -fanit tykkäävät suomilauluistasi?

-The 69 Eyes -fanit on tykänneet, jos olen laulanut suomeksi. Meidän bändillä on salaperäisyyden verho, ollaan myyttinen bändi ja vuosi toisensa jälkeen ollaan jotenkin oudosti saman näköisiäkin. Suomalaiset hyvät geenit ovat pitäneet siitä huolta.


-Suomessa odotan, että pystynkö tuomaan mulla mun äänellä suomalaiseen musiikkiin jotain uutta ja lohduttaa.


Vain elämää

Jyrki 69 verhoutuneena nahkaan ja mustaan denimiin Vain elämää -kuvauksissa Hirvensalmella. Kuva: Nelonen


Jyrki 69:llä on kaksi maisteritutkintoa ja opiskelu kiinnostaa miestä edelleen:

-Olen filosofian maisteri ja tietojärjestelmäosaamisen maisteri. Olen jatkanut opintoja Helsingin yliopistossa, koko ajan pitää olla jotain uutta, kun meillä on se mahdollisuus. Opiskelu on yksi sellainen asia, joka kuuluu mun elämään, aina.


Lue myös: Vain elämää: Jyrki 69 toteutti salaisen haaveensa: "Olen suomalainen mies ja mulla on..."


Lue myös: Erika Vikmaniin liitetty Jyrki 69 sai roisin vinkin Klamydian Vesku Jokiselta: "Pidä..."


Lue myös: Tommi Läntinen rehellisenä viimeisestä krapulaisesta isänpäivästä: "Heräsin kotoa ryssittyäni..."


Vain elämää pe klo 20 Nelosella ja Ruudussa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»