Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Au pairit starttaa! Suomi-tytöt maailmalla:"Oon jo kattonu Tinderistä, että minkä näkösiä siellä on"

Au pairit Panamassa neljä suomalaista nuorta naista lähtee Väli-Amerikkaan töihin. Lue tästä au pairien esittelyt.

22.5.2022 klo 7:00

Au pairit Panamassa

Iina, Jenni, Iida ja Tiia kohottavat maljan. Kuva: Jori Heikkinen / Aito Media Oy


Au pair -sarjan uusi kausi kuvataan Panamassa, Väli-Amerikassa. Suomalainen tyttönelikko suuntaa pikku-Miamiksi tituleerattuun Panama Cityyn, joka on sekoitus pilvenpiirtäjiä, vanhoja espanjalaisvaikutteita, salsaa ja huojuvia palmuja.Millä mielin au pairit lähtevät reissuun kohti pientä ja kaikille tuntematonta trooppista paratiisia, jossa pääkieli on espanja? Entä miten latinoperheet ottavat suomalaisnelikon vastaan maassa, jossa au pair -kulttuuri on jokseenkin tuntematon?


Au pairit Panamassa

Kuva: Jori Heikkinen / Aito Media Oy


Iina

“Mie haluun tehä ittestäni vähän rohkeemman”


21-vuotias Iina on kasvanut isänsä kanssa Lappeenrannassa, mutta asuu tällä hetkellä omillaan Vantaalla ja työskentelee sushi-ravintolassa. Suurisydäminen Iina on ollut jo kolme kertaa aiemmin au pairina, mutta pelkää silti, ettei ole tarpeeksi hyvä työssään.


Panama Cityssä Iinan vastaanottaa hienostunut Zubietan perhe. Äiti Edna on julkisuudesta tuttu huippukokki, isä Ricardo työskentelee bisneskonsulttina. Heillä on kaksi yhteistä lasta, 4-vuotias Ignacio ja 8-vuotias Miranda. Lisäksi perheeseen kuuluu 15-vuotias Elliot Ednan edellisestä liitosta sekä hondurasilainen kodinhoitaja Maribel.


Puitteet ovat hulppeat, mutta lepolomaa Iinalle ei ole tiedossa. Kuinka omalaatuiseksi itseään luonnehtiva Iina pärjää televisiosta riippuvaisen Ignacion ja ulkonäkökompleksien kanssa kipuilevan Mirandan kanssa? Entä millaisia haasteita soppaan tuo teini-ikäisen Elliotin asperger?Au pairit Panamassa

Kuva: Jori Heikkinen / Aito Media Oy


Jenni

“Kaikkien pitäs saada olla semmosii ku ne on”


20-vuotias, videopelejä ja ryhmäliikuntaa harrastava Jenni asuu kihlattunsa kanssa Helsingissä. Jenni tavoittelee asioissa täydellisyyttä, ja se saa hänet usein stressaantuneeksi. Jennillä on kuitenkin myös railakkaampi puoli ja juhliminen lähtee joskus reippaasti lapasesta. Miten Panaman yöelämä ottaa bilehileen vastaan? Entä kuinka au pair -nelikon ainoa varattu pärjää kolmen sinkun porukassa?


Panamassa Jenniä odottavat ukrainalainen äiti Maryna ja ranskalainen isä Maxence sekä heidän kolme lastaan: 4-vuotias Natan sekä 6-vuotiaat kaksoset Martichka ja Nestor. Perheessä työskentelee myös nicaragualainen kodinhoitaja Rose.


Rauhaa ja hiljaisuutta ei ole luvassa: kansainvälisen suuryrityksen hankintaosastolla työskentelevä Maxence tekee pandemian takia kotona töitä ja Maryna on tällä hetkellä kotiäitinä oleva talousanalyytikko. Lapsikolmikko puhkuu energiaa, janoaa huomiota, ja on tottunut siihen, että Rose antaa heidän kiipeillä pöydillä ja syödä välipalaksi karkkia. Kaiken kukkuraksi perheen odotukset Jennin suhteen tuntuvat hipovan pilviä.Au pairit Panamassa

Kuva: Jori Heikkinen / Aito Media Oy


Tiia

“Mä en kestä ihmisiä, jotka ei uskalla tehdä asioita”


Tampereella kasvanut 21-vuotias Tiia kuvailee itseään temperamenttiseksi, mutta herkäksi. Hän toivoo löytävänsä muista au paireista elämänmittaisia ystäviä, sillä hän on kokenut ihmisiin tutustumisen Helsingissä haastavaksi, ja on tottunutkin olemaan paljon yksin. Mutta miten suorasanainen Tiia pärjää au pair -porukassa?


Tiia muuttaa Lara-Neumanien perheeseen Panama Cityn laidalle. Perheeseen kuuluvat tietotekniikka-alalla työskentelevät vanhemmat Ingrid ja Andrés. Ingrid on atk-opettaja ja Andrés on ohjelmoija vakuutusyhtiössä. Perheeseen kuuluu lapset Rafael (14), Gabriel (7) ja kaksoset Carmen ja Juan (8). Lisäksi mukana menossa on kaksi kodinhoitajaa, 3 koiraa ja 3 kissaa.


Vahvaluonteisen äidin luotsaamassa perheessä riittää härdelliä: keittiö on remontissa ja lapsikatras käy pandemian vuoksi kotikoulua. Löytääkö yksin elämiseen tottunut Tiia vilkkaassa latinoperheessä paikkansa?Au pairit Panamassa

Kuva: Jori Heikkinen / Aito Media Oy


Iida

“Oon jo kattonu Tinderistä, että minkä näkösiä siellä on”


Ylivieskalainen Iida on epävarma siitä, mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä, ja toivoo au pair -syksyn antavan tähän jonkinlaisia vastauksia. Iida on iloinen ja sosiaalinen ja tylsistyy helposti ,jos ympärillä ei ole tarpeeksi tekemistä. Miten hän pärjää muuttaessaan kolumbialaistaustaiseen Montoya-Henriquezin perheeseen, jossa ei juuri englantia osata?


Äiti Catalina ja isä Andrés Felipe pyörittävät kotoa käsin pesuainefirmaa. Lisäksi perheeseen kuuluvat 9-vuotias Emilia, 7-vuotias Andrés, 10 kissaa, 5 koiraa ja kodinhoitaja Virginia. Kuinka pippurinen Iida pärjää, kun omaa tilaa ei juuri ole, ja perheen talo on kaukana keskustan sykkeestä?


Au pairit -sarjan uuden kauden kaikki jaksot Yle Areenassa keskiviikkona 25.5. klo 20.00.

Yle TV2:ssa kaksi jaksoa putkeen ke-la 25.-28.5. klo 21.00. Sarjan päätösjakso sunnuntaina 29.5. klo 21.00.


Faneille on tiedossa tällä kaudella myös extra-materiaalia: Reunion-jakso Areenassa la 28.5. klo 00.01 sekä TV2:ssa su 29.5. klo 21.30


Katso tv-ohjelmien ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat