Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Apu: Sampo Kaulanen oksenteli ja kouristeli Costa Ricassa päästäkseen eroon viinanhimosta

Sampo Kaulanen on ollut Suomen tunnetuin kyläkauppias - ja alkoholiriippuvainen.

14.4.2023 klo 9:52

Farmi Suomi

Sampo Kaulanen on naimisissa Michele Minttu Murphy-Kaulasen kanssa. Pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi, Murphy-Kaulasella on kaksi tytärtä aiemmasta suhteesta ja Sampo Kaulasella yksi tytär. Kuva: Suomi24 Viihde


Kyläkauppiaana ja reality-tv-sarjoista suomalaisille tutuksi tullut Sampo Kaulanen on kertonut julkisuudessa alkoholin aiheuttamista toilailuistaan ja riippuvuudestaan.


Apu-lehdelle antamassaan haastattelussa Kaulanen kertoo raitistumisestaan sekä rajuista kokemuksistaan ayahuasca-rituaalissa Costa Ricassa.

Farmi Suomi

Sampo Kaulanen metsästää Farmi Suomi -kisassa jo toista tosi-tv-voittoa. Hän voitti Selviytyjät Suomi -realitykisan v. 2018. Kuva: Mojo Erämetsä/Nelonen


Alkoholin himo oli tärkein tekijä, miksi Kaulanen oli hakeutunut Costa Ricaan ja shamaanin vetämään ayahuasca-rituaaliin. Hän kertoo lehden haastattelussa kokeilleensa päästä irti alkoholista monin keinoin mm. mielialalääkkeillä ja terapialla.

-Sanoin shamaanille, että epäilen sisälläni olevan joku piru tai paholainen. Joka kerta kun otan viinaa, voi tapahtua semmoisia asioita, joita en ikinä voisi kuvitellakaan tapahtuvan selvin päin. Tuntuu, kuin katsoisin itseäni ulkoapäin ja sisälläni on hullu määrä erilaisia persoonia piilossa.


Ayahuasca-rituaali on todella raju. Kaulanen kertoo Apu-lehden haastattelussa oksentaneensa ja kouristelleensa seremonian aikana putkeen 12 tuntia. Samaan aikaan tajunnanvirrassaan hän kertoo nähneensä, mihin elämänvalinnat tulevat johtamaan. Puhdistus korvensi ja piinasi, mutta ­tuntui poistavan kipua aiheuttavat traumat, joita hän oli kantanut vuosia sisällään.


Sampo ja Minttu tutustuivat Diili-ohjelman kuvauksissa v. 2010. Tässä pariskunta Kööpenhaminassa, kuva Kaulasen Instagram-tililtä:Kaulanen analysoi rituaalia, jossa viinanhimo katosi:

-Olin niin heikkona, että ryömin parannusrinkiin oksennussangon kanssa. Oloni ­heikkeni, mitä lähemmäs samaani tuli. Kun samaani lopulta tuli kohdalleni, hän laittoi käden pääni päälle ja mantrasi. Silloin aukeni pilari taivaaseen, jossa oli valkoista valoa. En tiedä mitä hän teki, mutta paha olo väistyi ja sain sisääni henkeä, hyvää meininkiä. Kun se oli ohi, rojahdin lattialle. Tuntui, että en ole kehoa ollenkaan, pelkkää henkeä ja valoa.


-Se oli helvetin vapauttavaa. Tavallaan kuin vieroitushoidoissa, missä pyrit eroon addiktioista, Kaulanen summaa.


Ayahuasca ei ole leikin asia ja Kaulanen kertoo retriitin henkilökunnan pyrkineen rajaamaan pois mielen­terveysongelmaiset.

-En suosittele ayahuascaa kenellekään: tiedän kokemuksesta, miten voimakkaita ne kokemukset ovat. Pelkästään fyysinen rajuus aiheutti kaksi kertaa pyörtymisen silkasta heikotuksesta. Ainoa syy, miksi minä olen sen jaksanut, on se, että olen jo kaiken muun koittanut ja käynyt läpi. Valitsen mieluummin kuoleman kuin pysyn siinä vanhassa.


Farmi Suomi
Sampo Kaulanen ja Minttu Murphy-Kaulanen olivat Yökylässä-ohjelmassa, jossa Kaulanen puhui mm. isäsuhteestaan Maria Veitolalle. Kuva: MTV3


Nyt Kaulanen elää raitista elämää ja nautintoaineista jäljellä on enää kahvi.

-Olen ollut raittiina puolitoista vuotta, sen viimeisimmän seremonian jälkeen. Kun kävin ayahuascassa läpi juomistani ja traumojani, se oli rajua hommaa, hän kertoo Apu-lehden haastattelussa.


Lue myös: Kyläkauppias Sampo Kaulanen avautuu isänsä itsemurhasta: "Vitu**i vaan niin paljon, ettei..."


Lue myös: Ohhoh! Sampo Kaulanen täräyttää kovaa tekstiä Farmi-porukasta: "Se kyllä valehtelee, joka…"


Lue myös: Sampo Kaulanen sai Minttu-vaimolta erikoiset lähtösanat Farmille: “Enitenhän se kuumotteli, että…”


Farmi Suomi Nelosella ja Ruudussa lauantaina klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Sampo Kaulasen haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan apu.fi
Lähde: apu.fi


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»