Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Amazing Race: 30 000 e voittaneet Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder: "Kyllä isompana on se, kun..."

Amazing Race Suomi -finaalissa elettiin riemukkaita hetkiä.

18.12.2023 klo 10:15

Amazing Race Suomi

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder, kuva: Nelonen, Mojo Erämetsä


Amazing Race Suomi ensimmäisen kauden finaalissa oli mukana kolme tiimiä: Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder, Tuukka Ritokoski ja Sami Ritokoski sekä Janne Lehtonen ja Robin Hendry.


Viimeisessä jaksossa tiimit ryntäävät kohti viimeisiä haasteita ja mm. satamassa kiivettiin huippukorkeaan nosturiin hakemaan palapelin palasia, tunnistettiin teelaatuja ja suunnistettiin katuvilinässä.


Helsinkiin Heikki Paasosen ja muiden kisaajien eteen tuli ensimmäisenä Kaisa Mäkäräinen, 40, ja Mari Eder, 35, ystävykset ja ampumahiihtäjät. He voittivat ensimmäisen Amazing Race Suomen ja 30 000 euroa.


Amazing Race Suomi

Voittajat tuulettavat finaalissa. Kuva: Nelonen


Finaalikolmikko ehti käydä läpi seitsemän maata, 11 kaupunkia ja viisi eri saarta. Mäkärinen ja Eder hehkuttivat yhteen ääneen fiiliksiään maalissa:

-Aivan mielettömän hyvältä tuntuu. Tämä on ihan tajuton juttu. Ei me oltaisi ikinä, ei ikinä kuviteltu, eikä ajateltu, että tämä voisi päättyä näin.


Mari Teder summaan kisan isoimman annin näin:

-Kyllä isompana on se, kun vuosien jälkeen ollaan oltu yksilöurheilijoita, niin me saatiin olla tiiminä.


Amazing Race Suomi

Amazing Race Suomi -finalistit: Mari Eder ja Kaisa Mäkäräinen, Sami ja Tuukka Ritokoski sekä Robin Hendry ja Janne Lehtonen, kuva: Nelonen


Mäkäräinen kehuu tiimityön tuntuneen tosi hyvältä. Hänelle kisakumppanin valinta oli itsestäänselvyys, jota ei tarvinnut kauaa miettiä:

-Sen jälkeen, kun mua pyydettiin kisaan mukaan, niin tiesin muutaman minuutin jälkeen, kenet haluan pariksi. Sitten ei ollut enää vaihtoehtoja. Sitten vaan muutama viikko ylipuhumista ja kyllä kannatti.


Ampumahiihtourallaan peräti kuusi MM-mitalia ja maailmancupin kokonaiskilpailun kolmesti voittanut Mäkäräinen summaa kisan antia:

-Oon tosi kiitollinen siitä, että Mari lähti tähän seikkailuun mun kanssa. Kaikki nämä ihmiset, jotka on tässä olleet ja päässyt tutustumaan heihin, niin on taas se oma maailmankuva tosi paljon laajentunut ja on tosi hienoa tuntea tällaisia ihmisiä.


Lue myös: Tiesitkö tämän Amazing Race -kisaajista? Finaalijakso huipentuu Suomeen ja Helsinkiin


Amazing Race Suomi Nelonen ja Ruutu

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»