Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

15-vuotiaan Harrin äiti tappoi itsensä ja kaksi pientä lastaan - Miten Harri selvisi veriteosta?

Perhesurma jätti syyllisyyden tunteen teini-ikäiseen Harriin. Tapausta käsitellään Trauma - henkirikoksen jäljet -ohjelmassa.

10.10.2021 klo 7:00

Trauma - henkirikoksen jäljet

Harri Åkerberg menetti teini-iässä äitinsä ja pienet sisarpuolensa äidin tekemän henkirikoksen takia. Kuva: Helsingin Productum Oy / Yle.


Harri Åkerbergin vanhemmat erosivat, kun Harri oli pieni. Myöhemmin Harrin äiti tapasi uuden miehen ja sai tämän kanssa kolme lasta.


Kun vanhin Harrin sisarpuolista kuoli tapaturmaisesti, äidin elämä suistui lopullisesti raiteiltaan. Hän tukeutui yhä enemmän vanhimpaan poikaansa Harriin, joka hoiti uutterasti pikkusisaruksiaan ja tilan eläimiä.Joulukuisena päivänä vuonna 2005 15-vuotiaan Harrin palatessa koulun järjestämältä retkeltä häntä oli vastassa rehtori ja koulukuraattori. Nämä kertoivat, että Harrin äiti ja hänen 1- ja 4-vuotiaat pikkusisaret on löydetty kotoa kuolleena. Poliisi epäili Harrin äitiä laajennetusta itsemurhasta.


Lopulta selvisi, että äiti oli surmannut Harrin sisarpuolet ja itsensä. Järkyttävä tapahtuma herättää monia kysymyksiä: Miksi äiti oli halunnut säästää Harrin hengen? Miten poika kykenee elämään oman syyllisyydentunteensa kanssa?


Trauma-ohjelmassa tapahtumista ja tunteista keskustelevat Harri Åkerberg ja Harrin kummitäti Anna-Mari Toikka.


Lue myös: Cheekin veli Jere Tiihonen tv:ssä henkirikosten äärellä: "Ehkä se on ainoa keino pysyä järjissään"


Trauma - henkirikoksen jäljet su Yle TV1 klo 21.05

Katso uusintojen ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat