Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Ville Virtanen: "Arki voi olla haastavaa, kun ei ole aina ihan satasella läsnä"

SUOSIKKI-UUSINTA: Ville Virtanen myöntää, että työ menee vapaallakin pään sisään ja vie mennessään - kuten Kari Sorjosella.

11.11.2018 klo 7:00

Sorjonen

Ville Virtanen palkittiin parhaan miesnäyttelijän Kultaisella Venlalla Sorjonen-tv-sarjasta v. 2017. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki.


Ville Virtanen on näyttelijä, ohjaaja, kirjailija ja käsikirjoittaja. Virtasen esittämä Kari Sorjonen ratkoo rikoksia rikospaikalla työaikana ja päänsä sisällä vapaalla Sorjonen-rikossarjassa.


- Koen yhtymäkohtia Kari Sorjosen kanssa ja mun on helppo ymmärtää häntä. Kari on intohimo-ammatin harrastaja ja myös taiteen tekeminen on intohimo-ammatti.


- Intohimo ruokkii itse itseään, ei tartte nähdä vaivaa, että ajatukset olisi sen parissa. Sen sijaan täytyy nähdä vaivaa, että ajatukset on sen parissa, että mitä mä laitan ruokaa tai vien koiran ulos tai milloin vietetään perheen kanssa vapaapäivää. Se on myös eskapismia se työ, sinne voi lähteä arkea karkuun. Arki vaatii paljon enemmän vaivannäköä, keskittymistä ja työtä, Virtanen toteaa.


Sorjonen

Kari Sorjonen ratkoo rikoksia rikospaikalla työaikana ja päänsä sisällä vapaalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu, Kalle Laukkanen.


Sorjosen kuvauksissa työpäivät venyvät 10-14 tuntisiksi. Kun siihen päälle lisää kaksi tuntia aamuisin ja iltaisin tekstin treenaamista, niin näyttelijä on Sorjosena 24/7.


- Käytin mm. kuvausten ulkopuolella Sorjosen vaatteita. Se on tavallaan myös metodi, mutta myös käytännön sanelema toimintatapa. Säästin 15 minuuttia puvustukselle, kun lähdin edellisenä iltana seuraavan päivän kuteissa hotellille, Virtanen avaa käytännönläheistä otettaan metodinäyttelemiseen.


- Silloin on siellä maailmassa koko ajan. Asuin kuvauksissa Lappeenrannassa ja tein kokonaisvaltaisesti Sorjosta. Elin Sorjosen elämää, Virtanen kertoo toisen kauden kuvauksista.


Sorjosen kolmas kausi tulossa Ylelle syksyllä 2019.


Julkaisemme lukijoidemme iloksi suosituimpia juttuja uusintoina. Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 11.11.2018

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat