Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Uutta! Koskettava ja ajankohtainen Pala sydämestä draamasarja avaa lastensuojelun varjopuolet

Pala sydämestä draamasarjan keskiössä on lastensuojelutyön työntekijät ja työn vaikutukset heidän elämäänsä.

27.3.2021 klo 7:00

Pala sydämestä

Pitkän linjan ammattilainen Rita (Lotta Lehtikari) on uhrannut yksityiselämänsä työlle. Piinaava syyllisyys kadonneen lapsen tapauksesta vain lisää taakkaa. Kuva: Yle KuvapalveluPitkään mediassa esillä olleita aiheita ovat olleet lastensuojelun ja sosiaalitoimen ongelmat: resurssien niukkuus ja henkilöstöpula. Pala sydämestä on kahdeksanosainen draama lastensuojelutyön tekijöistä, lastensuojelun haasteista ja työn vaikutuksista tekijöidensä elämään.


Rita (Lotta Lehtikari) palaa takaisin työhönsä lastensuojeluun oltuaan hyllytettynä poliisitutkinnan ajan. Kuusivuotias Elli on kadoksissa, ja Ritaa syytetään tilanteesta. Ritan tilalle palkattu yksikön uusi johtaja Jyrki (Martin Bahne) on tuonut tullessaan uudet systemaattiset työtavat ja toivoo Ritan eroavan virastaan.Pala sydämestä

Työstään hyllytetty Rita (Lotta Lehtikari) saa työparikseen untuvikko-Lauran (Niina Koponen. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Rita saa työparikseen vastavalmistuneen Lauran (Niina Koponen), jolla ei ole kokemusta lastensuojelutyön todellisuudesta. Yhdessä heistä tulee kaksikko, jonka toiminnassa työn ja yksityiselämän rajat alkavat hämärtyä. Työ alkaa viedä Lauralta kohtuuttooman paljon aikaa pois omalta perheeltä, eikä Rita pääse pakoon painajaisiaan, vaan jatkaa sitkeästi myös kadonneen Ellin etsintää.


Ritan ja Lauran asiakkaaksi tulee 16-vuotias lukiolainen Jasmin (Saimi Kahri). Hän joutuu kokemaan lyhyessä ajassa liian paljon, liian varhain. Uusperheessä ongelmiin ei löydy ratkaisuja, ja Jasmin jää yksin.


Pala sydämestä

Jasminina nähdään Saimi Kahri. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Kahdeksanosaisen Pala sydämestä -sarjan ovat käsikirjoittaneet Aino Lappalainen ja Anna Lappalainen. Ohjauksesta vastaa Hanna Maylett. Sarja on Yle Draaman omaa tuotantoa, ja se tullaan näkemään kaikissa Pohjoismaissa.


Pala sydämestä (12) Yle TV1 su klo 21.05 ja Yle Areena

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Pala sydämestä
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat