Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

TV:ssä: Miki Liukkosen Esa-isä kertoo järkyttävät faktat, kun itseään satuttava läheinen ei saa apua

Edesmenneet kirjailija Miki Liukkonen ja näyttelijä Jasmin Voutilainen eivät saaneet tarvitsemaansa apua.

31.10.2023 klo 8:40

MOT

Esa Liukkonen haluaa puhua esikoispoikansa Mikin avun saamisen epäkohdista, jotta mielenterveyspalveluiden ongelmille saataisiin näkyvyyttä. Kuva: Janne Järvinen / Yle


33-vuotias kirjailija Miki Liukkonen ja 27-vuotias näyttelijä Jasmin Voutilainen kuolivat tänä vuonna. Molemmat kärsivät pitkään vaikeista mielenterveysongelmista ja menettivät uskonsa siihen, että tulisivat saamaan tarvitsemaansa apua.


MOT selvittää mielenterveyspalveluiden ongelmia ja sitä, millaiseen asemaan sairastuneet ja heidän lähipiirinsä jäävät, kun kellään ei ole hoidosta kokonaisvastuuta.


MOT

Miki Liukkonen oli suomalaisen nykykirjallisuuden valovoimaisimpia tähtiä. Liukkonen voitti J. H. Erkon kirjoituskilpailun vuonna 2009. Hänen romaaninsa O oli kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2017. Kuva: Femkanten Media Oy / Yle


Psyykkiset ongelmat johtivat Liukkosen ja Voutilaisen kohdalla itsensä satuttamiseen. Läheisiä on tyrmistyttänyt, millaista kohtelua he saivat terveydenhuollossa akuuteissa hätätilanteissa.


Mot-ohjelmassa Esa Liukkonen haluaa puhua esikoispoikansa Mikin avun saamisen epäkohdista, jotta mielenterveyspalveluiden ongelmille saataisiin näkyvyyttä.


Lue myös: Miki Liukkonen uskalsi hämmästellä ja kyseenalaistaa - Tv:ssä kunnianosoitus kirjailijan muistolle


Mot ma 6.11. Yle TV1 klo 20.00 ja Yle Areena

Katso lisää tv-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»