Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV-leffa: Twin Peaks -kulttisarjan johdannoksi tehty leffa paljastaa Laura Palmerin viimeiset päivät

Twin Peaks - tuli kulje kanssani -leffassa nähdään tuttujen hahmojen lisäksi mm. David Bowie.

22.11.2019 klo 7:00

Twin Peaks - tuli kulje kanssani

Laura Palmer (Sheryl Lee) saa surmansa pikkukaupungissa aivan liian nuorena. Koko tarina rakentuu hänen ympärilleen. Kuva: SCANBOX ENTERTAINMENT / Yle KuvapalveluTwin Peaks on kulttimainetta nauttiva televisiosarja, jossa FBI-erikoisagentti Cooper yritti selvittää nuoren Laura Palmerin raakaa murhaa. Se on listattu yhdeksi historian parhaista televisiosarjoista.


Twin Peaks - tuli kulje kanssani on David Lynchin Twin Peaks -sarjan johdannoksi tekemä elokuva. Se kertoo Laura Palmerin viimeisistä päivistä. Elokuvassa selvitetään Laura Palmerin murhaa sekä kaupungin asukkaiden tekemisiä ja yliluonnollisia tapahtumia. Tunnelma on hyvinkin monivivahteinen, sillä leffa sisältää monipuolisesti kauhu-, scifi- ja surrealistista materiaalia.


Leffaa tähdittävät tutut hahmot, kuten itse Laura Palmer, Agentti Cooper, Leland Palmer ja Shelly Johnson. Näyttelijöistä löytyy myös enemmänkin musiikistaan tunnetut Chris Isaak ja David Bowie.


Twin Peaks - tuli kulje kanssani

Erikoisagentti Dale Cooper (Kyle MacLachlan) on komea ja älykäs FBI-mies, joka on kiinnostunut paranormaaleista ilmiöistä ja harjoittaa buddhalaisuutta. Kuva: SCANBOX ENTERTAINMENT / Yle Kuvapalvelu


Twin Peaks - tuli kulje kanssani
Punaisen huoneen asukas surrealistisessa tunnelmassa. Kuva: SCANBOX ENTERTAINMENT / Yle Kuvapalvelu


Twin Peaks - tuli kulje kanssani

David Lynch on itsekin roolissa ja esittää Gordon Colea, heikkokuuloista pomoa, joka puhuu jatkuvasti huutamalla. Kuva: SCANBOX ENTERTAINMENT / Yle Kuvapalvelu


(Twin Peaks – Fire Walk with Me, USA 1992)


Twin Peaks - tuli kulje kanssani Yle Teema la 23.11. klo 21.40

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat