Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

TV-leffa: The Butler - Miljardööri Oprah Winfrey ja Oscar-voittaja Forest Whitaker loistorooleissa

The Butler -leffassa nähdään tiuhaan tahtiin Hollywoodin kirkkaimpia tähtiä: Oprah Winfrey, Jane Fonda, Mariah Carey, Lenny Kravitz, Vanessa Redgrave....

11.8.2021 klo 7:55

The Butler

Cecil Gaines (Forest Whitaker) ja Gloria Gaines (Oprah Winfrey), kuva: Filmikamari


The Butler on tositapahtumiin perustuva elokuva arvostetusta, vaatimattomista olosuhteista puuvillapeltotöistä ponnistaneesta hovimestarista Cecil Gainesta. Hovimestari palveli Valkoisessa talossa kahdeksan Yhdysvaltain presidentin valtakaudella 34 vuoden ajan. Vielä ennen kuolemaansa hän sai todistaa ensimmäisen afroamerikkalaisen valintaa Yhdysvaltain presidentiksi.Tarina perustuu vuonna 2010 menehtyneen Eugene Allenin elämään. Yli kolmen vuosikymmenen ajan Allen todisti monia tärkeitä päätöksiä ja maailman tapahtumia poliittisen vallan sisäpiirin ytimestä. Allen pysyi uskollisena Valkoisen talon presidenteille eläkkeelle siirtymiseensä saakka. Monille politiikan merkkihenkilöille hän oli enemmän kuin hovimestari – hän oli myös todellinen ystävä ja uskottu.


The Butler

Presidenttipari Nancy (Jane Fonda) ja Ronald Reagan (Alan Rickman). Kuva: Filmikamari


Elokuvan miespääosassa nähdään Forest Whitaker. Whitakerin suurin saavutus urallaan on ollut Idi Aminin rooli The Last King Of Scotland -elokuvassa, josta hän voitti mm. Oscarin, Baftan, Golden Globen ja Screen Actors Guild -palkinnon.


Pohjois-Amerikan tunnetuin talk-show -emäntä Oprah Winfrey tekee The Butlerin naispääosassa hienon roolin. Anekdoottina sanottakoon, ettei Winfreyn tarvitse tehdä leffarooleja ainakaan rahan takia, sillä hänen nettovarallisuutensa arvo on huikeat 2,6 miljardia dollaria (2019) Forbesin mukaan.


Elokuva on täynnä toinen toistaan kirkkaampia ja harvinaisempia valkokankaan tähtiä, kuten Jane Fonda, Cuba Gooding, Jr., Terrence Howard, Lenny Kravitz, Vanessa Redgrave, Alan Rickman, Robin Williams ja Mariah Carey.


The Butler (12) Livillä la 14.8. klo 21.00

Jäikö leffa näkemättä? Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat