Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tiesitkö? Virve Rosti otti Euroviisu-reissulle Ella-vauvan 8 kk - Sata Salamaa kajahti 35 v. sitten!

Lue Virve Vicky Rostin tuoreesta haastattelusta nostalgiamuistot, kun artisti edusti Suomea Euroviisuissa v. 1987.

12.5.2022 klo 10:00

Virve Vicky Rosti

Virve Vicky Rosti jyrähti Suomen tähtitaivaalla hiteillään Kun Chicago kuoli, Charlie Brown ja Näinkö aina meille täällä käy. Rosti sai Iskelmä-Finlandia-palkinnon v. 2019. Kuva: Polar tuotanto


Virve Vicky Rosti esitti legendaarisen Sata salamaa Eurovision laulukilpailussa v. 1987. Kappale on Petri Laaksosen säveltämä ja VeePee Lehdon sanoittama.


Millainen kokemus Euroviisut oli?

-Se oli yksi käänteentekevä juttu mun uralla, iso juttu. Sain erittäin hienon kappaleen, joka on kestänyt aikaa, kiitoksia Petri ja VeePee. Se oli hieno reissu, viikko meni tosi nopeasti. En antaisi pois sekuntiakaan.


Rosti kertoo joutuneensa melkoiseen Euroviisuhulinaan kisaviikolla.

-Joka päivä oli pippaloita ja tapahtumia: mentiin tapaamaan kuningasta ja kuningatarta, päästiin talvipuutarhaan juomaan teetä. Irlannin porukoiden kanssa oli tapaaminen, juotiin kaljaa Johnny Loganin porukoiden kanssa.


Rosti osallistui kisaan, yllättävää kyllä, vauvan kanssa.

-Vauva oli mukana. Ella oli 8 kk ja oli mukana. Imetin, niin otin Ellan mukaan. Euroviisuvauva on nyt jo 35 vuotias.


Ella Rosti muistetaan myös tv:stä, hän on osallistunut mm. The Voice of Finlandiin ja takavuosien Kuorosota-ohjelmaan.


Virve Vicky Rosti

Virve Vicky Rosti on kiertänyt Suomea Freemanin kanssa Menneisyyden vangit -poppoolla. Kuva: Polar tuotanto


35-vuotta sitten Euroviisut oli megatapahtuma, joka lähetettiin suorana miljoonille silmäpareille. Mikä oli paras hetki Euroviisuissa?

-En ole mitään juttua jännittänyt niin paljon kuin sitä, se on vain siinä se kolme minuuttia. Paras hetki oli se hetki, kun olin saanut kunnialla suoritettua oman osuuteni loppuun ja palasin takahuoneeseen takaisin, jossa kaikki maat istuivat.

-Monen kuukauden jännitys ja odotus oli vihdoin ohi. Juotiin samppanjaa mun kengästä. Taisi tulla kyynelkin. Silloin ei enää jännittänyt yhtään esimerkiksi pisteet, pääasia, että oli saanut suoritettua.


Millaisina näet Euroviisut nyt?

-Omista Euroviisuista on aikaa jo 35 vuotta. On ne muuttuneet, ei ole enää livebändiä ja kapellimestaria. Siitä on tullut erittäin hieno show, paranee vaan. Vaikka joku sanoo, että on aikamoista sirkusta, niin se on hieno show ja se yhdistää Eurooppaa. Netti on muuttanut Euroviisut täydellisesti, voi katsoa minkä tahansa kappaleen milloin vain ja somessa on hypetystä.


The Rasmus edustaa Suomea tänä vuonna Euroviisuissa Italiassa. Kuva bändin Instagram-tililtä pääkallonpaikalta Italiasta:Oletko seurannut Euroviisuja ja ketkä ovat suosikkejasi?

-Kyllä seuraan ja olen katsonut Viisukuplat ja tutustunut etukäteen kaikkien maiden kappaleisiin.


-Olen iloisesti yllättänyt, että Italia, Espanja ja Britannia ovat satsanneet ja nyt on isot biisit. Myös Australia, Ruotsi ja Ukraina ovat satsanneet. Uskon, että The Rasmuskin menee heittämällä finaalin.


Euroviisut Suomen karsinta -ohjelmia Yle Teemalla tällä viikolla.

Eurovision Song Contest 2022: Finaali Yle TV1 la 14.5. klo 22.00

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»