Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Symppis STIG ei pidä itseään rohkeana esiintyjänä: "...mua jännitti, ääni tärisi ja kompuroin..."

STIGin ikoninen viiksityyli syntyi spontaanisti puoli tuntia ennen ensimmäistä keikkaa.

6.11.2020 klo 7:00

Vain elämää

STIG on taiteilijanimi, jonka takaa paljastuu Pasi. Kuva: Petri Aho / Nelonen


STIG aloitti rap-uran alun perin taitelijanimellä Stig Dogg. Alter egonsa tuotannossa artisti parodioi yhdysvaltalaisen kaupallisen hip hopin kliseitä.


-Kun aloin tehdä tätä Stig Dogg -hommaa, tämä oli ihan sivuhuumoriprojekti. Tein kavereita varten demo-CD:n ja siksi oli helppo luoda hahmo, joka oli aika erilainen kuin minä. Olen se ujo mammanpoika Pasi ja Stig oli tämmöinen pelimieshahmo.STIGin hahmo tarvitsi myös oman imagon. Idea lookiin syntyi alle tunti ennen keikan alkua.


-Mun ihan eka keikka oli 2004. Mulla oli siihen aikaan parta ja pitkä letti, sellainen ihan perus nörttilook. Ennen keikkaa tajusin, että en mä voi tämän näköisenä mennä tuonne. Lainasin jengiltä jotain kledjuja ja jotain piti tehdä tälle parralle, eihän räppäreillä ole tämmöisiä rehottavia partoja. Vedin eka parran veke, jätin viikset ja olin, että hetkonen, täähän näyttää hyvältä!


Tämän jälkeen viikset ja look jäivät pysyväksi osaksi artisti-imagoa.


Vain elämää

STIG kertoo Vain elämää -ohjelmassa artistiuransa käynnistymisestä ja musiikin tuomista muutoksista elämään. Kuva: Petri Aho / Nelonen


STIG pitää ihmeenä sitä, että on pystynyt tekemään laulajan uraan huolimatta siitä, ettei ole koskaan ollut rohkea heittäytyjä. Musiikin tekeminen on valanut artistiin lisää itsevarmuutta.


-Jollakin tapaa olen sitten kuitenkin päätynyt esittämään omatekemiä härskejä ralleja, se on auttanut tosi paljon oman epävarmuuteni kohtaamisessa. Ekalla keikallahan mua jännitti, ääni tärisi ja kompuroin mikrofonijohtoon. Näin, miten jengi nautti siitä epävarmuudesta ja kompuroinnista ja sen jälkeen se on ollut jonkinlainen salainen asekin, STIG kertoo.


Ei kyllä uskoisi, ettei mies ole heittäytyjä. Hän on todellakin vetänyt hurjan rohkeita vetoja mm. Vain elämää -ohjelmassa ja saanut jengin jorailemaan esimerkiksi Kobratanssilla.


Lue lisää: Katso liikkeet tästä! Stig ja Vain elämää -jengi opettaa Kobratanssin, pikkujoulujen uuden suosikin!


Vain elämää Nelosella ja Ruudussa pe klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat aina kätevästi Telsu.fi


Lähde: Ruutu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat