Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Seura: Käärijä eli Jere Pöyhönen sisuuntui kyykytyksestä nuorena: "Vaikka 170 on lyhyt mieheksi..."

Jere Käärijä Pöyhönen on kertonut taustoistaan Seura-lehdelle.

11.5.2023 klo 10:00

Käärijä

Käärijän ulkoiseksi tavaramerkiksi on noussut neonvihreä bolero ja pottatukka. Kuva: Nelli Kenttä, Yle


Käärijä eli Jere Pöyhönen on saanut koko Suomen Käärijä-huumaan. Vihreä bolero ja pottatukka ovat jo ikonisia ja niistä on varioitu versioita mitä moninaisimmissa yhteyksissä ympäri Suomen maan.


Pöyhönen kertoo Seuralle antamassaan haastattelussa, että hänen perheensä, johon kuuluu äiti, isä ja veljet, ovat kannustamassa Euroviisuissa. Lauantaisen finaalin jälkeen tulee sunnuntai, joka on äitienpäivä. Mikä tahansa Euroviisujen tulos on, niin äiti on lähellä.

-Mun äiti on tosi höpsö ja tomera, tekijätyyppi. Hän on hyvin rakastavainen ja jeesaa aina. Mä rakastan häntä hyvin paljon, Pöyhönen kertoo Seurassa.


Käärijä villitsee Euroviisujen avajaismatolla muiden Euroviisukisaajien kanssa, kuvat @photomikke. Katso kaikki kuvat painamalla kuvassa oikealla olevaa nuolta:Käärijän ura lähti nousuun vuoden 2020 alussa, mutta sitten alkoi koronapandemia ja keikat peruuntuivat.

-Aloin miettiä jo, pitäisikö elämään keksiä jotain muuta. Alkoi lähestyä kolmekymppiä ja jossain vaiheessa ehkä perhe ja lapset, ja jollain pitää elääkin.


Tukea hän sai omalta Käärijä-tiimiltään ja kotijoukoilta. Pöyhösen vanhemmat eivät ole patistaneet miestä hakemaan muita töitä tai lähtemään opiskelemaan.


Pöyhönen paljastaa haastattelussa, että vaati paljon työtä ja aikaa päästä pisteeseen, että on valmis suurelle Euroviisulavalle. Hän on kuitenkin uskonut itseensä.

-Mä oon aina tiennyt, että Käärijässä on jotain, mikä voisi iskeä koko kansaan. Mä veikkaan, että se juttu on ihan vaan minä.


-Jotkut on kysyneet, että miltä tuntuu, kun oma musiikki on aiheuttanut tämmöisen ilmiön. Mutta ei se oo ainoastaan musiikki, vaan kaikki tää, mun kasvot, mun eleet, kaikki.


Käärijää ja Ruotsin Loreenia on veikattu Euroviisujen voittajaksi. Tässä he ovat kuvattuna Euroviisujen kulisseissa hyväntuulisena. Kuva lainattu Käärijän Instagram-tililtä:Jere Pöyhönen kuvailee itseään hassuttelijaksi ja rääväsuuksi, mutta myös hyvin kiltiksi ihmiseksi. Hän on aina suojellut omaa reviiriään ja pitänyt oman puolensa. Pöyhönen ei pidä siitä, että hänelle kerrotaan, mitä pitäisi tehdä.

-Mä veikkaan, että se tulee jostain sieltä, että sua on joskus kyykytetty, tiettyjen syiden takia, Jere Pöyhönen kertoo Seuran haastattelussa.


Nuoressa Jeressä nostatti uhoa, kun hänet tiputettiin C-junioreiden jääkiekkojoukkueesta, koska hän oli ”liian lyhyt pelaaja”.

-On se tietynlainen uho aina ollut mussa. Mutta ehkä siinä on semmosta ollut, kun oot vähän lyhyempi kuin muut, että sun täytyy tehdä jotain muuta, että oot isompi kuin muut.


-Vaikka 170 on lyhyt mieheksi, kyllä sillä pärjää. Pääsen Lintsin laitteisiin kumminkin, Jere Pöyhönen toteaa omaan tyyliinsä Seurassa.


Lue myös: Uransa lopettava Antti Tuisku pistää haisemaan - Jymy-yllätys ei jätä kylmäksi - Mukana Käärijä!


Eurovision Song Contest 2. semifinaali Yle TV1, Yle Areena, Radio Suomi ja Yle X3M to 11.5. klo 22.00


Eurovision Song Contest: Finaali Yle TV1, Yle Areena, Radio Suomi, Yle X3M ja YleX la 13.5. klo 22.00


Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: Seura

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»