Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Onnea Ismo Alanko 60-vuotta! Rock-legenda Alanko tv:ssä: "Mä ehkä odottelen sitä, että tulisin..."

Suomirockin legenda Ismo Alanko on juhlittu sankari myös tv:ssä. Katso tästä kaikki ohjelmat.

12.11.2020 klo 7:00

Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Ismo Alanko. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ismo Alanko on Keravalla syntynyt, mutta Joensuussa rockin ensiaskeleet ottanut rock-legenda. Alangon elämäntyö on merkittävä suomalaisessa rock-kulttuurissa. Alanko on vaikuttanut eri vuosikymmenillä, muttei suinkaan saman tyylisenä. Mies on uudistunut ja niittänyt ankarasti rockin peltoa tuottaakseen suomalaisille yhä uusia, huikeita kappaleita.


Alanko on aina etsinyt uusia lähestymistapoja kappaleilleen ja vaihtanut rockmusiikkona soundiaan säännöllisesti. Nyt 60-vuotiaana hän luo edelleen uutta.


-Mä ehkä odottelen sitä, että tulisin armollisemmaksi itselleni. Mutta vaatimukset on aika kovat, vähän turhan kovat. Kyllä mä odottelen sitä päivää, että tää kaveri antais mun olla rauhassa, Alanko kertoo Ylen tuoreessa dokumentissa Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?


Ismo Alanko täyttää 60-vuotta to 12.11. Lämpimästi onnea Ismo Alanko!Ismo Alankoa juhlitaan tv:ssä seuraavasti:


Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Mies ja kitara. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Yle Live: Ismo Alanko 40/60

Yle TV2 to 12.11. klo 21.00–22.00


40 vuotta musiikkia tehnyt Ismo Alanko täyttää 60 vuotta. Lauluntekijä konsertoi syntymäpäivänään suorassa lähetyksessä Helsingin Tavastia-klubilta ja juhlii ilman paikalla olevaa yleisöä suoraan kotikatsomoon.Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Yle Teema la 14.11. klo 20.01


Uusi dokumenti näyttää, millaista ilmaisuväylien etsiminen on. Uutta albumia valmistellessa ihminen ja ympäröivän maailman ihmettely ovat taas laulujen aiheita. Alanko soittaa omassa mielikuvitusbändissään ja muotoilee levykokonaisuutta tuottajakonkari Riku Mattilan kanssa piinallisen tarkasti.


Dokumentissa palataan Suomirockin klassikkobändien Hassisen koneen ja Sielun Veljien hurjimpiin 1980-luvun keikkaputkiin. Dokumentti avaa myös Alangon lapsuutta ja nuoruutta. Miten ristiriitainen suhde omaan perheeseen kuuluu hänen musiikissaan? Entä se, miten lahjakkaan lapsen motivaatio koulunkäyntiin on koetuksella?Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Siekkari-Ismo. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Yle Live: Sielun Veljet

Yle Teema la 14.11. klo 21.03


Kuumana kesäpäivänä Provinssirockissa 1986 Sielun Veljet -bändi esittää mm. kappaleet Kuka teki huorin, Säkenöivä voima ja Kansallispäivä.Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Kun Suomi putos puusta -show meneillään. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ismo Alanko: Kun Suomi putos puusta

Yle Teema la 14.11. klo 21.40


Ismo Alangon Helsingin Juhlaviikoille säveltämä tilaustyö: "Valheita ja onnenpekkoja", visio modernista reissumiehestä, lauluja vapaan pudotuksen aikakaudelta. Konserttitaltiointi Vanhalta Ylioppilastalolta 2.9.1990.Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Nuori, pitkätukkainen Ismo ja Hassisen kone. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Konsertissa: Hassisen kone

Yle Teema la 14.11. klo 22.28


Kooste ohjelmista Tuubi (1981) ja Iltatähti (1982). Ismo Alanko ja yhtye esittävät kappaleet Odotat, Tuomiopäivä tulee, Vapaus versoo verestä ja raudasta, Oikeus on voittanut taas, Julkinen eläin ja Levottomat jalat.Alanko & Lindfors: Labra 2000

Yle Teema la 14.11. klo 22.57


Ismo Alangon ja Stefan Lindforsin toteuttama spektaakkeli Kaapelitehtaalla helmikuussa 2000 oli osa Helsingin kulttuurikaupunkivuotta.Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Saimaa-ilmiö matkasi laineilla ympäri Saimaata, kuvassa mm. Juha Torvinen ja Juice Leskinen. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Saimaa-ilmiö

Yle Teema la 14.11. klo 23.57


Aki ja Mika Kaurismäen dokumenttielokuva Juice Leskinen Slamin, Hassisen koneen ja Eppu Normaalin konserttikiertueesta kesäisellä Saimaalla 1981. (Suomi 1981)


Katso kaikki tv-ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi
Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»